Casa noastră ne reprezintă, prin culorile pe care le alegem, prin accesoriile cu care o înfrumusețăm, detaliile pe care punem accentul ne caracterizează. Nu e ușor să amenajezi o casă dacă vrei să fie armonie totală între toate obiectele alese și să te bucuri la final fără să te gândești, poate ar fi trebuit să facem altfel, poate ar fi trebuit să alegem altceva.
Avem nenumărate surse de inspirație, de la reviste de specialitate la site-uri de amenajări interioare, casele altora, imagini surprinse prin filme, cărți. Pentru mine, Pinterest a fost cea mai bună sursă de inspirație și informare, site-ul homedit.com pentru diverse sfaturi și site-ul designseeds.com pentru a combina mai ușor culorile fără a da greș.
Am preferat mereu pereții albi, iar mobila în culori de nude calde, care liniștesc și relaxează, veselia am dat-o casei prin accesorii!
Dressing-ul – cu timpul, dressingul a luat locul dulapurilor, iar acum numim dressing o încăpere unde avem doar rafturi și sertare pentru haine, pantofi, poșete, accesorii. Eu cred că dressingul ar trebui să fie cât mai aproape de dormitorul matrimonial. În dressing, ar fi bine ca hainele să nu fie înghesuite, altfel ele se pot îmbâcsi și șifona. Aranjarea lor se poate face pe diverse categorii, pe anotimpuri, culori, dimensiuni, fiecare cum dorește. Eu, la început, le așez într-o ordine, apoi cu timpul, le mai modific în funcție de cum am nevoie și cum mi-e mai comod.
În dressing e bine să avem sertare unde să ținem lenjeria, șosetele, costumele de baie, împărțiți cu grijă spațiul. Nu uitați că aveți umerașe pentru haine lungi și scurte, suporturi pentru eșarfe și curele, încercați să nu înghesuiți hainele, ele se vor șifona și pot să prindă miros de stătut dacă sunt prea aglomerate. De preferat, ar fi să aveți un geam cât de mic în dressing pentru a putea aerisi zi de zi spațiul. Lumina trebuie să fie destul de puternică, eu am ales de culoare albă, rece, dar puteți opta și pentru lumină caldă.
În dressing, nu ar trebui să vă lipsească o oglindă mare dacă spațiul vă permite și 1-2 suporturi pentru haine, din lemn sau din metal, unde vă pregătiți hainele pentru a doua zi.
Nu uitați că aveți nevoie de un loc și pentru poșete, de preferat e ca ele să stea drepte pentru a nu se deforma. Nu recomand să ținem pantofii în dressingul cu haine, poate doar pantofii de gală pe care îi purtăm mai rar sau cei care sunt mai pretențioși. Încălțămintea eu prefer să o țin în cutiile proprii, iar mai ales acum, când unele branduri pun pe cutie detalii despre pantofi, poză cu modelul, culoare, mărime. Pantofii, consider eu, ar trebui ținuți aproape de ușa de la intrare, într-un dulăpior sau o debara pentru pantofi unde să ținem și produsele de îngrijire și curățare.
Living-ul – camera unde primim musafiri sau camera de relaxare o mai numesc eu. Aici, depinde de fiecare ce își dorește, să fie o cameră încărcată, să aibă și masă mare unde musafirii să poate servi masa sau optăm doar pentru o măsuță de cafea și fursecuri. Livingul ar trebui să fie o cameră primitoare, unde musafirii să se simtă cât mai confortabil, să nu fie stânjeniți și mereu cu frica de a nu păta sau strica ceva. Eu cred că livingul trebuie să aibă geamuri mari, să ne bucurăm cât mai mult de lumina naturală, ele dau și senzația de spațiu, de cameră mare și aerisită.
Tapetul este o nouă decorațiune la care apelează tot mai multă lume pentru a înfrumuseța camera, fie pe un perete sau pe pereți opuși, fie optează să îmbrace toată camera în tapet.
Fotografiile sau tablourile reprezintă obiectele de decor care înfrumusețează cel mai bine livingul, zic eu. Poate niște rafturi simple cu câteva cărți, o mini-bibliotecă, albume cu poze de la nunta și de prin vacanțe. Eu, personal, nu aș încărca prea mult această cameră, aș vrea să fie aerisită, veselă, plină de culoare, să emane optimism și să te încarce cu energie pozitivă.
Televizorul este opțiunea fiecăruia, nu îi blamez nici pe cei are au, nici pe cei care nu îl au, fiecare știe ce e mai bine pentru el.
Aș opta în living pentru o canapea spațioasă, niște fotolii mari și comode, un șezlong ideal pentru citit, balansoare pentru relaxare!
Birou – bibliotecă – o cameră ar trebui să aibă destinația de birou, unde să avem o bibliotecă cu multe rafturi, cărțile puse frumos pe categorii, domenii, dimensiuni, fiecare cum preferă. O cameră unde să ținem diverse acte, documente, unde să putem lucra în liniște pe laptop. Aici am avea nevoie doar de o bibliotecă, un birou și un scaun comod, poate o mică canapea pentru citit.
Scările – spațiul de sub scări – dacă aveți scări, atunci e bine să nu le neglijați și să folosiți spațiul de sub ele. Pentru că niciodată nu avem suficient spațiu pentru toate lucrurile pe care le avem, eu zic să reconsiderați spațiul de sub scări. Acolo puteți încropi o mică bibliotecă, sertare pentru diverse lucruri, rafturi pentru pantofi, diverse.
Scările pot fi înfrumusețate fie cu diverse modele de fier forjat, fie într-un mod mai extravagant, cu sticlă, scările pot fi închise cu contra-treaptă, îmbracate în mochetă pentru un plus de confort.
Depinde de imaginația fiecăruia cum își decorează casa, e important să fie așa cum ne place nouă, să ne simțim acasă și să iubim fiecare părticică din casa noastră!
Un comentariu la „Reamenajarea casei II – între bucurie, satisfacție și inspirație”