De ce să optezi pentru un boiler electric acum?

21

Vrei confort pentru casa ta? Stabilește din timp detaliile!

Construcția și amenajarea casei a stârnit câteva discuții cu soțul meu. Am avut încredere în experiența lui. Iar când nu am fost lămurită, am cerut detalii. Nu am înțeles de fiecare dată rostul anumitor cheltuieli. Însă aveam răbdare să-mi explice și luam decizia împreună. Amenajarea casei pare o distracție. Ne închipuim că ne plimbăm prin magazine cu paletare de culori. Uităm de partea tehnică și mai puțin interesantă. Țevi, cabluri, centrale termice, întrerupătoare.

Amenajarea casei trebuie gândită bine. Trebuie să avem în vedere că unele lucruri nu se pot schimba ușor. Există detalii care trebuie stabilite din timp. Cu cât analizăm mai bine totul, cu atât ne vom bucura mai mult de casă.

De ce să optezi pentru un boiler electric acum?

O discuție lungă am avut cu soțul meu legat de boilerul electric. Soțul zicea da. Eu mă gândeam de ce ne trebuie. De ce să cheltuim niște bani în plus? Noroc că stăteam bine cu spațiul.

Mă veți întreba de ce aveam nevoie de un boiler electric? La ce folosește? Chiar dacă avem o centrală termică, ar fi foarte bine dacă am avea un boiler. Boilerul va fi folosit pe post de stoc tampon de apă caldă. Centrala termică produce apă caldă instant. Pe când un boiler electric, încălzește o cantitate mare de apă menținând-o la temperatura dorită. Centrala termică și boilerul pot fi interconectate dacă dorim o anumită automatizare. Ele funcționează în paralel, se suplinesc una pe cealaltă. Toate se recomandă a fi realizate sub supravegherea unui specialist în domeniu.

boiler electric

Cum m-a convins soțul că avem nevoie de un boiler electric?

 • În caz de pană de gaz, avem apă caldă!

Ne place sau nu, orașul este în extindere. Se întâmplă să rămânem o zi întreagă fără gaz. Sau există defecțiuni. De cele mai multe ori, nu sunt anunțate. Iar dacă sunt anunțate, înseamnă o zi lungă fără apa caldă. Având un boiler electric cu capacitate mare, vom avea la dispoziție apă caldă. Ideal ar fi să o folosim cu grijă pentru a ne ajunge toată ziua.

Am apreciat enorm boilerul, în ziua în care am rămas fără gaz și fără curent. Urma să plec de acasă. Și trebuia să fac un duș. Apa stocată a fost mai mult decât suficientă și la temperatura ideală. Atunci mi-am mulțumit că am fost de acord cu achiziționarea boilerului.

boiler electric

 

 • Poți face duș și spăla vasele deodată!

Nu știu cum se face, dar avem nevoie de apă caldă deodată. Fie eu vreau să fac duș și soțul vrea să se barbierească. Fie el vrea să facă duș și eu vreau să spăl niște fructe. Având apa stocată în boiler, nu vor exista fluctuații de debit și apă caldă.

Recunosc, la început nu am apreciat valoarea boilerului. Însă la prima pană de gaz/curent, mi-am amintit vorbele soțului. Noi am optat pentru un boiler electric cu capacitate mare. Ne-a permis spațiul. Și noi suntem mari consumatori de apă caldă.

Voi aveți un boiler electric? Vi se pare util și necesar la casa voastră? 

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

21 Comments

 1. Multa vreme nu am avut centrala si boilerul era cel care ne furniza apa calda. Neajunsul era ca, daca voiai sa facci baie dupa mama, sigur nu mai aveai apa calda :D. Dar e adevarat ca iarna, cand se opreste curentul, regret ca nu mai am boiler.

 2. Eu tot boiler electric am, unul mic la bucătărie si celalalt la baie. Eu sunt multumita, sotul se pricepe la aceste lucruri, la noi n a fost dezbatere…

 3. Mi-ai dat o idee buna cu articolul tau, sa folosesc boilerul ca alternativa la centrala termica in caz ca raman fara gaz. Nu stiu de ce nu m-am gandit la asta pana acum.

 4. Barascu Violeta Ramona on

  Eu am apa calda de la Radet, pana acum nu am avut probleme insa daca e cazul apelez la aceasta solutie cu boilerul electric.

 5. E o decizie buna daca ai spatiu si buget sa incluzi si un boiler electric. Eu am unul la parinti acasa, dar acolo nu exista gaz, deci nu prea ai optiuni 😛

 6. Noi avem centrala, daca sunt mai multe persoane în casa mi s-ar părea util boilerul, dar așa, la 2muste ratacite, parca nu ne-om nimeri sa folosim apa în același timp

 7. De un an si ceva, distribuitorul de agent teermic nu ne-a mai furnizat apa calda, asa ca am fost nevoita sa pun boiler electric si sunt mult mai multumita. Asteptam cate o jumatate de ora pana venea apa calda, desi consumul se inregistra. Acum, nu mai am probleme si imi pare rau ca nu am facut-o mult mai de mult.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Între surori de Kristin Hannah
Între surori de Kristin Hannah recomandare carte

Între surori de Kristin Hannah - bestseller de vacanță Între surori de Kristin Hannah este cartea pe care mi-ar fi...

Close