Incursiune în lumea jucăriilor

kids_playing_with_blocks

Copil fiind, cea mai mare bucurie a mea era să mă joc și așteptam cu sufletul la gură ziua de naștere pentru a primi jucării, dar mai ales, păpuși! De când am o nepoțică, am pătruns tot mai mult în lumea jucăriilor și pot să vă spun că tare greu reușesc să mă abțin să nu cumpăr tot magazinul pentru ea, dar unele și pentru mine. Nu există vizită fără o jucărie cumpărată special pentru ea și aleasă cu mare grijă din varietatea de jucării pentru copii!

În Cluj, exista un magazin cu jucării numit 3 ursuleți, acolo era lumea noastră, deși avea multe jucării, varietatea era destul de redusă, dar nu voi uita niciodată păpușa blondă cu ochi albaștri îmbracată într-un costum mov, cadou de la bunica mea, de ziua mea. Trebuia să am mare grijă de ea, nu știam dacă voi mai primi alta prea curând. Am crescut, păpușa a rămas în stare impecabilă, și chair mă gândeam zilele acestea să o caut prin pod și să o dăruiesc Karinei, cred că s-ar bucura enorm, mai ales că seamănă destul de bine cu ea!

Nu știu dacă există jucărie pe care acest copil să nu o aibă, dar ce îmi place cel mai mult e că se bucură enorm pentru fiecare jucărie primită, o analizează și mă întreabă dacă mă joc cu ea. Atunci când ne plimbăm prin magazine, este foarte atentă la fiecare detaliu și mă întreabă diverse detalii, abia apoi decide pe care o vrea.

Jucăriile sunt visul fiecărui copil, nu am văzut copil care să nu se bucure de jucării, să nu își dorească în funcție de vârstă, diverse jucării. De când era mică, am încercat să-i cumpăr jucării potrivite vârstei, iar pe măsură cum crește, încerc să mă adaptez dorințelor și nevoilor ei. Chiar dacă îi cumpăr păpuși și jucării de pluș, nu uit să cumpăr și jocuri educative, gen puzzle, jocuri pentru 2-3 copii și nu ezit niciodată să mă joc cu ea. Fiecare joc nou trebuie inaugurat, explicat și, bineînțeles, câștigat.

Timpul este destul de limitat pentru fiecare, iar dacă nu am timp să ajung la magazin, de cele mai multe ori prefer să comand online, e mult mai ușor și mai practic. Există pe piață destul de multe magazine online cu o mare varietate de jucării pentru copii, dar trebuie să facem diferenta între jucăriile educative și de calitate, având în vedere că există tot mai multe jucării periculoase și nepotrivite pentru cei mici.

În urma experienței mele cu nepoțica mea, pot să vă sfătuiesc să  cumpărați jucării pentru copii, dar mai ales să vă faceți timp să vă jucați cu ei. Ajungeți să creați o legătură între voi extrem de puternică, copilul va fi fericit că primește atenție, iar voi, adulții, veți descoperi mai multe despre ei și despre personalitatea lor.

Joaca împreună cu copilul poate fi momentul vostru de relaxare, moment în care uitați de toate problemele, iar bucuria și râsul copilului, vă va încărca cu energie pozitivă!

Sursă foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.