Realitatea din vis

Realitatea din visUnii cred că viitorul poate fi citit în vise. Scepticii se îndoiesc. Dar toată lumea e de acord că visele te ajută să te cunoşti.

Este înfricoşător şi, în acelaşi timp, uimitor, că – spre deosebire de alte ştiinţe – interpretarea viselor a rămas aproape neschimbată de 100 de ani. Timpul şi-a pus amprenta şi asupra acestei ştiinţe, dar nu prin desluşirea tainelor ei, ci prin schimbarea modului în care este aplicată. Astfel, Jung, de pildă, era preocupat să descifreze adevărata personalitate a celui ce visează. Astăzi, tălmăcirea viselor este folosită în scopuri mai concrete, cum ar fi rezolvarea unor probleme prin descifrarea simbolurilor din vis.

Iată ce a constatat elveţianul Klausbernd Vollmar, expert în ştiinţa interpretării viselor:

Visele din zilele noastre sunt la fel ca pe vremuri?

Dintotdeauna, oamenii visează despre dragoste, probleme legate de munca lor, conflicte din viaţa de zi cu zi, boli. Doar simbolurile onirice s-au schimbat. Pentru că visul îşi alege imaginile din realitatea înconjurătoare, care arată astăzi altfel decât acum 100 de ani.

Există diferenţe între visele femeilor şi cele ale bărbaţilor?

Se pare că femeile visează mai des despre aspecte ale vieţii sociale. Din cercetările efectuate pe această temă a reieşit însă că nu există diferenţe semnificative între visele femeilor şi cele ale bărbaţilor.

Ce fel de vise apar mai des: cele neplăcute sau cele plăcute?

Nu s-a constatat până acum dacă avem mai multe vise plăcute sau mai multe neplăcute. Cert este însă că pe cele neplăcute ni le amintim mai bine. Un exemplu concludent îl reprezintă coşmarurile, care sunt însoţite de emoţii puternice.

Or, cu cât emoţiile sunt mai mari, cu atât se imprimă mai bine în memorie.

La ce ne foloseşte interpretarea viselor?

Jung credea că visele sunt mesaje ale subconştientului către conştient şi le atribuia chiar un caracter oracular, premonitoriu. Dar şi scepticii care nu cred că în vise îţi poţi citi viitorul recunosc că analiza viselor îţi oferă o perspectivă mai largă asupra felului în care te simţi şi trăieşti şi asupra a ceea ce te înconjoară. Amintindu-ţi şi înţelegându-ţi visele, înveţi să te cunoşti mai bine şi să îţi conştientizezi temerile. În plus, poţi găsi chiar rezolvări pentru unele probleme din viaţa de zi cu zi.

3 thoughts on “Realitatea din vis”

  1. Sunt multe surse care te ajuta si care ofera servicii de interpretare a viselor, ca idee trebuie interpretate simbolurile care apar in ele… nu poti lua un vis si sa-l interpretezi ca tot unitar.
    Succes la interpretarea viselor voastre!

    Reply
  2. Interesat articolul. Pe langa cele scrie in articol as mai adauga ca cele mai bune vise, multe dintre ele adevarate mesaje de la puterea divina, sunt cele de dupa miezul noptii, aparute aproximativ intre orele 1 si 5 dimineata.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.