Cum alegem corect produse pentru protecția solară?

Produse pentru protecția solară, de nelipsit

A venit vara și optăm pentru ținute care lasă pielea la vedere. Ne place să avem pielea bronzată, dar e bine să nu uităm de protecție. Crema cu factor de protecție solară este eficientă doar dacă este folosită corect. Se spune că ar trebui să aplicăm măcar o picătură de protecție solară pe pielea expusă la soare.

Zilele însorite ne aduc vacanța de vară, la mare tot mai aproape. Dincolo de șlapi, ochelari și pălărie de soare, nu uita să iei produse pentru protecție solară. Expunerea prelungită la soare fără a folosi creme speciale provoacă semne vizibile de îmbătrânire, cum sunt ridurile și hiperpigmentarea. Crema de protecție solară este foarte important de folosit când vremea se încălzește. Totuși ea se recomandă a fi folosită pe tot parcursul anului.

produse pentru protecția solară

Cum alegem cele mai potrivite

produse pentru protecția solară?

Cele mai recomandate produse sunt cele etichetate cu spectru larg. Acest detaliu înseamnă că protejează împotriva razelor UVA, dar și UVB. Razele UVA sunt cele vinovate de îmbătrânirea prematură a pielii, provocând riduri și pete de îmbătrânire. Razele UVB provoacă arsuri solare.

**Ia în considerare factorul de protecție solară, (SPF)

Factorul de protecție solară semnifică cantitatea de lumină UVB care poate fi filtrată de protecția solară. Dermatologii recomandă utilizarea unui SPF de minim 30. SPF 15 blochează aproximativ 93% din razele UVB, SPF 30 blochează 97% din razele UVB. Pentru o protecție cât mai ridicată, se recomandă produse cu protecție solară peste 30, chiar 50.

produse pentru protecția solară

Cei mici trebuie neapărat protejați de razele soarelui. Folosiți protecție solară bebeluși pentru a-i proteja cât mai bine. Aceste creme pentru bebeluși pot fi folosite și de către adulții cu piele sensibilă.

Ideal este să aplicăm cremă cu SPF în fiecare zi, pe pielea care este expusă la soare. În zilele când veți sta mult la soare, de exemplu la plajă, la piscină, aplicați un strat de cremă cu SPF 30 pe tot corpul, înainte cu o jumătate de oră de a ieși din casă. Reaplică un strat de cremă la fiecare două ore. Iar dacă înoți, ar fi bine să aplici cremă de fiecare dată când ieși din apă.

Nu uita, nicio cremă cu SPF nu oferă protecție maximă. Protejează-te cu ochelari de soare, pălărie pe cap, și încearcă să stai și la umbră.

**Ține cont de tipul tău de piele

Ai pielea grasă sau ai acnee? Este important să optezi pentru o cremă non-comedogenă, adică o cremă care nu blochează porii. Pielea ta este uscată? Caută creme hidratante cu protecție solară sau creme care conțin ingrediente hidratante. Pielea sensibilă are nevoie de protecție solară minerală, produse care conțin oxid de zinc, dioxid de titan. Acestea protejează pielea sensibilă, formând o barieră.

O loțiune după plajă este esențială. Ea răcorește pielea expusă îndelung la soare, ajută la prelungirea bronzului, dar și hidratează intens pielea. Eu prefer să fie din aceeași gamă cu crema de protecție solară. Folosesc loțiunea după plajă chiar dacă vacanța s-a terminat și nu mă mai expun la soare. Îmi place cum hidratează pielea în profunzime, chiar văd de fiecare dată, beneficiile.

produse pentru protecția solară

Ce alegem între spray, loțiune, gel?

Avem noroc să găsim pe piață, o mulțime de variante de la toate brandurile, tocmai pentru a găsi varianta potrivită. Fie că e spray, stick, loțiune, gel, ulei, toate sunt la fel de eficiente dacă le folosim corespunzător.

Sfatul medicului dermatolog este să reaplicați crema cu protecție solară constant. Nu pulverizați crema direct pe față, el recomandă să o pulverizați în mâini și cu degetele să aplicați uniform pe toată fața.

Expunerea la soare trebuie să se facă treptat. Evitați statul la soare la orele când soarele este cel mai puternic. Aplică și reaplică produse pentru protecția solară de câte ori simți nevoia. Hidratarea pielii după expunerea la soare este extrem de importantă.

Tu cum alegi cele mai potrivite produse pentru protecția solară? Ai un produs preferat de la un anumit brand?

8 thoughts on “Cum alegem corect produse pentru protecția solară?”

 1. Eu gasesc greu creme pentru protectia tenului…majoritatea mi se fac instant ca ”mizeria” pe ten din pacate. Si alte creme tip gel spre exemplu imi fac aceasta problema. Am gasit de curand ceva cu care ma impac bine. Mersi pentru idei! Spful tip spray o sa incerc sa-l aplic mai intai in palme.

  Reply
 2. Eu aleg un nivel ridicat de protectie pentru copii si merg pe branduri de incredere, iar in ceea ce ma priveste aleg SPF 50 in primele zile apoi mai scad cate putin ca sa ma pot bronza si eu cate putin

  Reply
 3. Pentru că știu cât de importantă este protecția solară, mai ales vara, am niște criterii în alegerea produselor. Aleg produselecu factor de protecție 50 și brandul care știu că are produse de calitate și prietenoase cu tenul și pielea mea.
  Mulțumesc pentru recomandări!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.