Merită să investim în haine scumpe?

Mirajul de a avea haine scumpe

Haina îl face pe om și acest lucru mi s-a dovedit de multe ori. Judecăm oamenii după haina pe care o poartă. Ținuta pe care o alegem spune multe despre noi. Iată de ce e bine să ținem cont de ce alegem să purtăm. A purta haine scumpe înseamnă că atitudinea ți se schimbă complet. Ești mult mai atent la gesturi, ținută, oamenii te privesc cu respect.

Mirajul hainelor scumpe este greu de înțeles pentru unii. Și eu eram reticentă, dar apoi am înțeles de ce merită să investim în haine mai scumpe. Calitatea este net superioară, rezistența în timp își spune cuvântul și faptul că modelele rămân în tendințe.

Merită să investim în haine scumpe?

Rămâne această întrebare în mintea noastră. Ne bântuie și nu ne dă pace. Iar eu pot să vin cu câteva explicații de ce eu cred că merită și de ce investesc eu în haine mai scumpe.

**Scumpe înseamnă și calitate superioară

Când spui haine scumpe, nu te mai gândi că plătești doar brandul. O haină mai scumpă înseamnă materiale de calitate care rezistă impecabil la spălări, uscări și călcări repetate. Fibre care nu se deteriorează de la căldură, fibre care își păstrează calitățile. De prea multe ori, hainele ieftine m-au dezamăgit de la prima purtare și am simțit că am aruncat banii pe fereastră.

În plus, o haină care nu își păstrează ținuta nici măcar câteva ore, mă face să mă simt neîngrijită. Urmează să merg la o întâlnire importantă, unde trebuie să fac impresie bună. Hainele mele sunt șifonate până ajung, nu se așează frumos și par că nu sunt mărimea potrivită. Arăt neglijent, exact ceea ce nu îmi doresc. Îmi dau seama că hainele îmi dau o stare de agitație și nu mă pot concentra la întâlnire. Iată de ce eu nu mai cumpăr haine ieftine.

**Scumpe înseamnă o ținută impecabilă

Hainele scumpe își păstrează ținuta impecabilă întreaga zi indiferent de condiții. Vorbim aici de cămăși, fuste, pantaloni care arată impecabil și după 6-8 ore de purtare. Și asta pentru că nu știi niciodată la ce moment din zi poți avea o întâlnire importantă.

O piesă vestimentară care nu își păstrează ținuta înseamnă că nu e de calitate. Și e un bun test pentru a ști pe viitor spre ce fibre, branduri să te orientezi.

**Ține cont de recomandările celor din jur

Analizează ținutele celor din jur și observă care își păstrează ținuta întreaga zi. Întreabă discret despre brand și achiziționează și tu. Dacă ești mulțumit de cum se comportă, vei rămâne fidel acelui brand.

Dacă vrei un brand anume, citește mai multe recenzii pe internet. Multe platforme online adună mai multe branduri de haine. Vezi ce spun clienții care au cumpărat acel brand și decide dacă îi acorzi o șansă. Profită de reduceri și cumpără atunci haine de brand. Vei vedea dacă ți se potrivesc și își merită banii.

Urmărește haine scumpe la promoții

Nu toată lumea își permite haine scumpe, de brand. Sugestia mea e să le urmăriți când sunt la reducere. Cumpără-le la început de sezon de reduceri pentru a te asigura că îți găsești mărimea dorită. Investește în câteva piese de calitate și crează cu ajutorul lor diverse ținute. Schimbă accesoriile, pantofii și bucură-te de ținute noi tot timpul.

Există atât de multe reduceri încât e păcat să nu profiți de ele pentru a achiziționa haine de calitate. Brandurile mari intră și ele la reducere, trebuie doar să fii cu ochii pe ele. Recomandarea mea este să le analizezi din timp și să le adaugi în coș de la primele ore de reduceri.

Investește în tine, investește în calitate

Brandurile renumite își spun cuvântul prin preț, dar și prin calitate. Întotdeauna expunerea lor va fi diferită de a brandurilor comune. Livrarea lor se va face în alte condiții. Iar cumpărând constant de la un brand, poți deveni membru cu alte drepturi. Reduceri diverse peste an, cupoane de reducere cadou de ziua ta de naștere sau de sărbători, prioritate la cumpărături. Eu consider că merită și zic să nu zici nu până nu încerci.

Sunt curioasă dacă tu investești în haine scumpe. Care este brandul tău preferat de haine și de ce?

7 thoughts on “Merită să investim în haine scumpe?”

  1. Investesc în haine scumpe, dar le cumpăr din afara țării, deoarece sunt net calitative cu ce ajunge la noi în România. Nu am un brand preferat, cumpăr ce îmi atrage atenția, ce-mi vine bine sau ce găsesc la reduceri, după caz.

    Reply
  2. Nu pot sa spun ca am un obicei din a purta haine scumpe . Imi place Tommy Hilfinger si am cateva haine de la acest designer. Prefer sa ma imbrac cu gust si m-am obisnuit sa nu pun accent doar pe brand

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.