Organizare prima vacanță prin România

Cu gândul la prima vacanță prin România

În plină criză de virus și izolată în casă, sunt cu gândul la prima vacanță prin România. S-a propus ca la final de pandemie, să susținem turismul românesc. Cum putem face acest lucru? Ieșim să mâncăm în diverse localuri. Mergem să explorăm și dormim câteva nopți la un hotel/pensiune.

După atâtea zile de izolare, vom simți acut nevoia de ceva nou. Mintea noastră, sufletul nostru, vor avea nevoie de sentimentul de libertate. Și cum timpul este de partea noastră zilele acestea, putem organiza o vacanță prin țară.

Organizare prima vacanță prin România

Sunt cu gândul la vacanță aproape tot timpul. Locurile noi mă ajută să mă relaxez. Iar după zile întregi de stat în casă, mă va ajuta mult. Iată cum am gândit prima noastră vacanță prin țară, în 2020.

  • mare și munte

Mi-e destul de greu să aleg între mare și munte. Marea reușește să mă relaxeze. Muntele îmi dă o stare de liniște. Pentru că nu am mai văzut marea noastră de ani buni, am ales marea. Și pentru că ne-am dorit să fim cât mai aproape de mare, ne-am gândit la varianta de camping.

Locații de camping sunt disponibile pe toată plaja. Așa că trebuie să ne decidem asupra unei stațiuni. El ar vrea tare mult Vama Veche sau Năvodari. Eu aș prefera Venus sau Mamaia. Sincer? Sper să ajungem să le vedem pe toate.

  • road trip

Ne place să călătorim cu mașina. Amândoi conducem, deci drumul e mai ușor de făcut. Și mai puțin obositor. E important să alegem cele mai interesante trasee. E păcat să nu bifezi renumitele trasee din România.

Trasee montane aparte avem nenumărate în țara noastra. Impresionante, ele reușesc să facă vacanța mai palpitantă și de neuitat. Avem peste 30 de trasee montane spectaculoase în România. Ar fi păcat să nu le bifăm.

  • obiective turistice de bifat

Vacanța înseamnă aventură și explorare. Adică, descoperirea și vizitarea unor obiective turistice renumite. Aș vrea să revăd Delta Dunării, dar nu zic nu nici pentru Barajul Vidraru, mănăstirile sau frumoasele castele. Mi-ar plăcea să vedem Babele, dar și Cazanele Dunării.

  • experiențe culinare

Fiecare zonă se laudă cu preparate culinare realizate după rețete vechi. Prin urmare, și acesta este un motiv pentru o vacanță prin țară. Pește mai bun ca în deltă, sigur nu găsim. Mi-e dor să ajungem pe Transfăgărășan pentru un bulz ciobănesc cu multă brânză. Aș lua pentru acasă niște brânzeturi și mezeluri tradiționale.

V-ați gândit la prima vacanță prin România în 2020? Unde v-ar tenta cel mai tare să mergeți?

Foto

15 thoughts on “Organizare prima vacanță prin România”

  1. Anul asta nu cred sa ajungem in vacanta. Si daca va trece pericolul cu acest virus, finantele sigur vor avea de suferit si nu suntem pregatiti sa sustinem financiar si evadari mai lungi de o zi.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.