Cele șapte surori. Povestea Maiei de Lucinda Riley
Cele șapte surori. Povestea Maiei de Lucinda Riley nu am crezut că îmi va plăcea atât de mult. Deși citisem câteva din cărțile autoarei, și mi-au plăcut poveștile, aceasta are ceva aparte. Poate e vorba de povestea de dragoste, poate e vorba de povestea Maiei. Încă mă mai gândesc la povestea minunată.
Cartea se poate comanda de pe site-ul Cartepedia. Acolo veți găsi și continuarea, povestea unei alte surori, Sora Furtună, Povestea lui Ally. Eu, recunosc, abia aștept să o comand și să o citesc. Pe urmă, vă voi povesti și vouă despre ea.
Cele șapte surori. Povestea Maiei de Lucinda Riley
secrete, aventură și multă dragoste
Șase surori din colțuri diferite ale lumii. Maia este sora mai mare și cu cele mai multe responsabilități. Tatăl lor le-a adunat într-un castel minunat, pe malul lacului Geneva. A avut grijă de ele și le-a oferit condiții foarte bune de viață. Însă le-a sugerat că e bine să fie pe propriile picioare și să-și câștige singure existența. El nu va putea fi mereu alături de ele.
Prin urmare, vestea morții lui le dă universul peste cap. Maia este anunțată prima și ei îi revine misiunea de a le anunța și pe celălalte surori. Cât de repede, ele trebuie să se reunească la castel. Pentru funeralii cred ele, de fapt se întâlnesc pentru a se citi testamentul.
Secrete ies la iveală
Testamentul le asigură o viață bună, sigură. Dar le și dă câteva detalii despre proveniența fiecăruia. Niciodată nu s-au gândit să întrebe despre originile lor. Își dau seama că nu cunosc detalii nici despre tatăl lor. Fiecare primește o scrisoare. Unele decid să o citească pe loc, altele își doresc să mai amâne momentul citirii.
Povestea Maiei
Indiciul Maiei o trimite pe aceasta în Brazilia, în Rio de Janeiro. Își dorește să afle detalii despre familia ei naturală, dar are totuși câteva rețineri. Va trebui să pună cap la cap informațiile primite și va contua singură povestea.
În anii 1920, Izabela Bonifacio reușește să-și convingă logodnicul și tatăl să facă o excursie de 6 luni departe de familie, la Paris. Ea provine dintr-o familie bogată, dar trebuie să se căsătorească cu un bărbat impus de familie pentru a intra în lumea bună a orașului Rio. O lume care ținea cont de familii bune, invitații la petreceri în case renumite. Căsătoria nu trebuie să fie din dragoste, ci din interes pentru binele familiei pe viitor. Bogat, dar fără nume, cu nume de influență, dar sărac. Ce societate tristă.
Isabela și libertatea din Paris
Familia cu care merge la Paris este familia arhitectului care plănuiește realizarea renumitei statui din Rio, Hristos Mântuitorul. Astfel, Bela are acces la o altă lumea, și o fascinează atelierul lui Laurent Brouilly, discipolul renumitului Paul Landowski. Bela descoperă o lume relaxată, fără reguli stricte și etichete. Se îndrăgostește de cultură, de cafenelele franțuzești, dar și de Laurent.
Se apropie momentul ca ea să se întoarcă la familie, la logodnic. Nunta este tot mai aproape. Decizia pe care trebuie să o ia este clară în mintea ei, dar inima îi spune altceva.
Ce interesant cred ca este sa ai asa multe surori! Pare o carte interesanta si sper sa ajunga si in biblioteca mea.
wow, chiar este o carte incitanta. Multumim pentru prezentare!
Daa, chiar sunt tare curioasă.
Cred ca este o carte destul de interesanta si o lectura ce musai sa o programez cat de repede!
M-ai facut foarte curioasa in privinta cartii, o voi comanda luna viitoare 🙂
E vremea perfecta pentru lecturat, am multe carti care asteapta incepute.
Sunt super curioasa sa citesc povestea, mi se pare captivanta,
Interesant. Poate nu printre genurile mele preferate, dar pare o carte cu o poveste destul de interesanta.
Initial m-am gandit ca fiecare este dusa in cate un colt de lume, dar se pare ca povestea este mult prea interesanta. Imi doresc si eu s-o citesc
Inca un titlu trecut in lista, multumesc frumos.
Chiar pare sa fie super interesanta. Cu prima ocazie, mi-o iau si eu.
O carte potrivita pentru vremea asta pe care ar trebui sa ne-o petrecem in casa
O carte foarte interesanta ,mulțumim pentru recenzie.
Deja m-ai facut curioasa de aceasta poveste, o pun si eu pe wishlist
Abia astept sa o citesc. Am citit Trandafirul Noptii si Gradina cu Lavanda de aceeasi autoare si sunt deja indragostita de stilul ei. Seamana mult cu stilul lui Kate Morton, desi parca e mai simplu.