Prietena mea se mărită!

nunta

Se spune că prietenii sunt a doua noastră familie și că trebuie să avem grijă de ei și să întreținem relația dintre noi. Ne bucurăm alături de ei, suferim lângă ei, petrecem împreună, ne sfătuim atunci când sunt într-un impas. Avem încredere în alegerile lor, iar mai apoi trebuie să le acceptăm și partenerul. Cel mai frumos moment din viața unui cuplu, după cererea în căsătorie, îl reprezintă nunta! Acest eveniment frumos din viața fiecărui om este plin de semnificații frumoase.

Din ziua în care am fost anunțată că prietena mea, Maria, se căsătorește, am visat-o mireasă, mi-am închipuit o nuntă deosebită, exact cum e ea. M-am bucurat nespus atunci când m-a rugat să o ajut cu organizarea nunții, eu trecând deja prin experiența asta, am apreciat că a avut încredere în gusturile mele. Nunta este cel mai frumos eveniment din viața noastră, dar pentru ca totul să fie bine trebuie să ne ocupăm de nuntă în cele mai mici detalii.

Zilele trecute, am ieșit împreună la o cafea și profitând de ocazie, am pus pe hârtie toate detalii pentru a putea trece la treabă, pentru că timpul tace și trece și noi avem o nuntă de organizat!

Pași pentru organizarea unei nunți perfecte!

  •  prima dată, ei au trebuit să stabilească data nunții și numărul de invitați, apoi am pornit în căutarea unui restaurant cu o capacitate potrivită, dar și care să fie pe placul mirilor. Am ales un local elegant, dar extrem de finuț, cu preparate culinare gustoase, meniu variat, cu numeroase locuri de parcare.
  • urmează goana după rochia de mireasă și costumul de mire, pantofi și accesorii, le-am sugerat să nu lase acest aspect pe ultimul moment, oricum ajustările rochiei se fac cu o săptămână înainte de nuntă. Miresele știu de ce!
  • le-am sugerat să rezerve din timp fotograf, cameraman, dj, staroste;
  • programarea din timp la coafor și machiaj, dar i-am sugerat să nu neglijeze nici programarea pentru probă, atunci va avea suficient timp să discute și să aleagă cu profesioniștii, coafura și machiajul de mireasă potrivite;
  • alegerea invitațiilor – aici deja ține de imaginația și preferințele fiecăruia, eu mi-am dorit invitația sub formă de semn de carte, prietena mea a optat pentru un model vesel; se spune că nu e nevoie să investești bani mulți în invitații pentru că lumea nu le păstrează, dar nu e așa, eu am păstrat toate invitațiile la nuntă pe care le-am primit!
  • alegerea florilor pentru buchetul de mireasă – pentru că nunta va avea loc în luna august, când va fi foarte cald, i-am recomandat să opteze pentru flori rezistente la căldură și fără apă câteva ore bune, după nuntă să-l poată usca frumos ca să-l  aibă amintire cât mai mult timp. M-am bucurat când a optat pentru trandafiri, știind că se va putea bucura de frumosul buchet întreaga zi;
  • aranjamentele de flori – aici vorbim de florile puse pe mesele invitațiilor, florile de la prezidiu, florile de pus în piept, coronițele micilor domnișoare de onoare, florile de la biserică, toate trebuie alese cu grijă în funcție de tematica nunții;
  • mărturiile oferite invitațiilor la sfârșitul petrecerii – mini-tortulețele și prăjiturile au rămas în topul preferințelor, dar mă bucur când lumea optează pentru suveniruri care ne vor aminti mereu de nuntă;
  • depunerea dosarului la primărie și stabilirea ultimelor detalii cu preotul pentru slujba religioasă;
  • planificarea lunii de miere – de preferat imediat după nuntă. După câteva luni de stres și organizare, mereu pe fugă și obosiți, consider că mirii trebuie să se bucure de noul statut și să sărbătorească imediat după nuntă, pe o plajă îndepărtată!

Organizarea nunții mi-a trezit amintiri plăcute și momente amuzante de când umblam pentru nunta noastră! Am ajutat la planificarea acestei nunți de parcă ar fi fost nunta mea, mi-am spus părerea fără însă a impune ceva, sper ca nunta să iasă perfect, mirii să se bucure de eveniment și să aibă ”Casă de piatră!”

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.