Rețetă Prăjitură cu cireșe – dieta Montignac

13

Prăjitură cu cireșe – desert de sezon

Cireșele sunt printre fructele mele preferate. Îmi aduc aminte de copilărie, de vacanța mare. Prăjitura cu cireșe a fost printre primele mele rețete încercate. De ceva timp însă, toate rețetele sunt transformate. Zahărul este înlocuit cu îndulcitor de la Green Sugar. Făina albă cu făină specială, premix de patiserie Dr Man.

Am găsit zilele trecute niște cireșe românești aromate. M-am gândit că trebuie să încerc o nouă rețetă de prăjitură cu cireșe. Îmi place să încerc rețete noi cu fructe de sezon. Secretul unei prăjituri cu fructe îl reprezintă fructele aromate. Îmi place să avem desert în casă. Astfel nu ne tentează nimic neconform, din comerț.

Ingrediente necesare:

  • 500 grame cireșe,
  • 120 grame unt topit,
  • 4 ouă,
  • 6 linguri îndulcitor,
  • 8 linguri premix de patiserie Dr Man sau făină integrală,
  • esență de vanilie.

Mod de preparare:

Etapa 1

Spălăm bine cireșele. Scoatem sâmburii și le lăsăm în sită. Eu am tăiat pe jumătate, în jurul sâmburelui. Am rotit cireașa și am îndepărtat rapid sâmburele. Obținem două jumătăți egale.

prăjitură cu cireșe

Etapa 2

Punem untul la topit. Lăsăm să se răcească. Între timp, spălăm bine ouăle. Mixăm gălbenușurile cu îndulcitorul. Adăugăm treptat untul topit și răcit. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Adăugăm o lingură de premix, mixăm și o lingură de spumă de albușuri. Repetăm operația până terminăm premixul și spuma. Obținem un aluat mai gros, care nu curge.

prăjitură cu cireșe

Etapa 3

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de prăjituri. Turnăm aluatul și îl întindem cu ajutorul unui cuțit. Punem cireșele, în rând, una lângă alta. Aluatul fiind mai gros, cireșele nu se vor lăsa. Puteți pune cât de des puteți. cu atât prăjitura va fi mai gustoasă.

prăjitură cu cireșe

Etapa 4

Dăm tava la cuptor pentru o oră, la 150°C. Facem testul cu scobitoarea. Dacă iese curată, prăjitura este gata.

Prăjitura se servește rece. Este sățioasă și aromată. O puteți servi pudrată cu îndulcitor pudră.

prăjitură cu cireșe

Vouă vă plac cireșele? Dar prăjiturile cu cireșe vă plac?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

  1. Interesanta reteta. Si mai ales usor de facut! Nu stiu mare lucru despre dieta Montignac dar am sa incerc sa te urmaresc pe tine sa vad despre ce e vorba 🙂

Leave A Reply

Read previous post:
tehnologie
Dependentă de tehnologie

M-am îndrăgostit de tehnologie Avem tot mai puțin timp liber la dispoziție pentru noi și pentru cei dragi. Și cum...

Close