Apartamentul perfect – cum il alegi în functie de compartimentare

12

Apartamentul perfect – cum îl alegi în funcție de compartimentare

La o analiză mai atentă a pieței imobiliare din ziua azi vom putea constata că oferta este bogată, iar cumpărătorul are de unde alege. Oferta este din ce în ce mai bogată și alegerile din ce în ce mai dificile. Totuși, există câteva aspecte, care analizate obiectiv îți pot ușura alegerea, și tot acest proces ce implică cumpărarea unei locuințe ăa se simplifice.

Cu toate acestea, o agenție imobiliară te poate ajuta să faci alegerea corectă și într-un final, să te muți în locuința la care visezi de mult, indiferent că vorbim despre apartamente sau case.

Când vine vorba să alegi un apartament, există numeroase criterii de selecție. Fie vorbim despre numărul camerelor, etajul la care se află, utilități, locație, orientare sau câte balcoane are. Azi ne vom opri asupra unui singur aspect, și anume compartimentarea. În funcție de acest aspect, fiecare apartament vine la pachet cu o serie de avantaje și dezavantaje.

Referitor la acest aspect, avem de ales între trei variante: apartamente decomandate, nedecomandate și semidecomandate, iar fiecare apartament vine la pachet cu o serie de avantaje și dezavantaje. În funcție de caracteristicile fiecăruia în parte, poți alege stilul potrivit pentru tine și familia ta.

 

  • Apartamentele decomandate. Este unul din cele mai apreciate alternative de compartimentare a apartamentelor. Acestea sunt prevăzute cu un hol lung și intrări separate pentru fiecare cameră în parte. Singurul dezavantaj este dat de faptul că este mai scump în comparație cu celelalte alternative.
  • Apartamentele semidecomandate. Acestea pot fi definite ca o soluție intermediară între cele decomandate și nedecomandate Principala lor caracteristică este dată de faptul că livingul îndeplinește un rol dublu, find folosit ca modalitate de acces spre restul camerelor, dar având și rol de cameră locuibilă.
  • Apartamentele nedecomandate. Se caracterizează printr-un spațiu tip vagon, adică trecerea dintr-o cameră în alta se face direct, fără să se facă trecerea pe hol, acesta fiind inexistent. Principalul dezavantaj este cel legat de intimitatea limitată pe care ți-o oferă, iar avantajul acestui tip de apartament este prețul mult mai scăzut comparatv cu celelalte două.

În cazul în care analizăm preferințele cumpărătorilor, apartamentele decomandate și cele semidecomandate sunt principalele preferințe. Însă în funcție de buget și alte aspecte, fiecare poate alege tipul de compartimentare al apartamentului. Odată stabilit acest aspect, urmează alte detalii de care să ții cont, însă cu ajutorul unei agentii imobiliare, cum este Beep Estate Cluj-Napoca, fie că vorbim despre apartamente sau case, este mai mult decât util. Apelează cu încredere la o agenție imobiliară și vei găsi locuința perfectă pentru tine și familia ta.

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

  1. Hm… mie cred ca apartamentele semidecomandate imi plac. Adica ma gandesc ca sunt cele care au si ecva gen bucatarie stil american, deschisa si care da in living,nu?

  2. ca sa fie cat de cat ok pentru toti membrii familiei trebuie sa fie cel putin semidecomandat un apartament, zic eu. Altfel, simti ca nu ai intimitate si liniste absolul deloc. Pentru o diferenta de pret pe care zici ca nu ti-o permiti acum, sa iei un apartament decomandat, o sa suferi toata viata.

  3. Cred ca alegerea compartimentarii vine dupa ce avem bugetul stabilit, iarin cazul in care avem unul mai mare sigur vom opta pentru un apartament spatios decomandat, dar daca bugetul este intrat la apa ne vom multumi deocamdata si cu un apartament nedecomandat.

Leave A Reply

Read previous post:
alege electrocasnice
Alege electrocasnice prin comparație

Cum poți alege electrocasnice? Alege electrocasnice pentru o viață. Eu pe principiul acesta am mers. Nu este ușor să alegi...

Close