Ce putem spăla în mașina de spălat vase?

16

Mașina de spălat vase – necesară la o casă

Despre mașina de spălat vase am mai discutat aici. Și vă spuneam atunci de ce e bună. De ce a a devenit un ajutor de nădejde în scurt timp. De-a lungul timpului, am fost întrebată despre ce se poate spăla în ea. La început, am citit cu atenție manual de instrucțiuni. Deși scrie că vasele nu necesită clătire, îmi place să îndepărtez mizeria. Nu fac acest lucru dacă dau drumul la mașina de spălat vase imediat. Însă dacă vasele rămân până a doua zi, atunci le clătesc.

mașina de spălat vase

Ce spăl eu în mașina de spălat vase?

Și acum prietenii mă întreabă dacă vasele se deteriorează. Sunt întrebată dacă pentru două persoane merită. Puțini știu că rar suntem doi la masă. În plus, gătind mereu, vasele se tot adună. Nu mai vreau să pierd timp spălând vase. Acum are cine să o facă și se pricepe de minune.

 • Tigăi

Aud mereu gospodine care se chinuie să spele tigăile. Oricâtă grijă ai avea de ele, tot se arde grăsimea și se murdăresc. Noi folosim destul de mult wok-ul, tigaia grill și tigăile pentru gătit. Le-am pus la spălat de fiecare dată în mașină. Nici nu mi-am pus problema că s-ar putea deteriora. Teoretic teflonul este mai sensibil. Practic, după doi ani de spălat în mașină, sunt ca la început. Se curăță foarte bine grăsimea arsă și uscată.

 • Filtrele de la hotă

Filtrele de la hotă adună cea mai multă grăsime. În combinație cu umezeala și praful, formează un strat gros, greu de îndepărtat. Recunosc că am avut emoții prima dată când le-am pus la spălat în mașină. Deși citisem pe ele, și chiar se recomanda a fi spălate la 60°C, în mașină. Au ieșit impecabile, ca noi. De atunci, când mașina de spălat nu e plină și am oale care trebuie spălate la temperaturi mai, pun si filtrele. Sunt curate mereu.

 • Tocătoarele de lemn

Când e vorba de lucruri din lemn, părerile sunt împărțite. Unii spun că nu e bine pentru că se deteriorează. Alții preferă să le dezinfecteze chiar dacă le scurtează viața. Eu pun toate lingurile de lemn și tocătoarele la spălat. Cu timpul, ele se umflă de la apă și se mai crapă. Dar cum tai carne, toc legume, se tot pătează. Și prefer să le spăl bine și să le folosesc curate. Când se deteriorează, se rup, cumpăr altele noi.

 • Accesoriile de la robot

Am ales un robot de bucătărie bun. Una dintre calitățile lui e că accesoriile pot fi spălate în mașina de spălat vase. Se spală bine, nu se zgârie, sunt ca noi.

Mulțumesc inventatorului mașinii de spălat vase, îi sunt recunoascătoare

Mă bucur că nu mai pierd timp cu spălatul vaselor. Paharele sunt spălate impecabil, iar când se usucă arată ca noi. Toate vasele sunt dezinfectate. Oalele și tigăile arată ca noi mult timp. Consumul de apă, energie și detergent e mai redus decât dacă ai spăla cu mâna.

mașina de spălat vase

Vă recomand înainte de a spăla cu mașina, să verificați ambalajele dacă permite spălarea la mașina de spălat vase.

Voi aveți mașină de spălat vase? Ce anume vă spală impecabil și sunteți mulțumiți? 

Foto Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

 1. Buna Mihaela! Ne mutam in casa noua vara asta si masina de spalat vase este pe lista noastra de electrocasnice must-have. Ma bucur ca am gasit articolul tau pentru ca ma intrebam, recunosc, ce vase pot baga la masina de spalat. Ma bucur sa aud ca tigaile nu au intampinat probleme pentru ca si noi, ca si voi, folosim wok-ul si cele pentru gratar destul de des, si pierdem timp pretios curatandu-le la final.
  Daca poti, imi recomanzi cateva marci de masini de spalat, despre care stii ca sunt bune? Spre exemplu, tu ce masina de spalat vase folosesti? De cate seturi este? Multumesc frumos!

  • Eu iti recomand Electrolux varianta mare, XXL, ca sa incapa lejer toate oalele si tigaile plus farfuriile.
   Iti recomand sa cumperi de pe site-uri de specialitate, evita eMag, Domo, altex, pentru detalii putem discuta in particular.

 2. Eu cred ca pt 2 persoane nu merita investitia, dar acum daca stau sa ma gandesc bine nu suport sa spal filtrele de la hota :))) pentru asta mi-as dori si eu una.

 3. Hm… eu nu am masina de spalat vase. Nu am considerat ca fiind necesara investitia. Dar m-ai convins. 🙂
  Acum ramane sa gasesc buget pentru ea.

 4. Sincer, la momentul de fata eu nu as investi in masina de spalat vase. Nu am nici spatiu in bucatarie pentru ea si, la cate vase murdarim noi, mai bine le spal la mana. Daca as avea un job solicitant si 2 copii de care sa am grija, probabil ca as vrea si eu una.

 5. De-abia am pus in functiune masina de spalat vase, n-am mai avut niciodata, n-am simtit nevoia, dar am primit-o cadou, asa ca…why not? 🙂 Invatam acum sa o folosim, sa ne obisnuim cu ea.

  • O să fie unul dintre electrocasnicele preferate. Soțul meu nu înțelegea de ce ne trebuie. Dar când am făcut casa și mobila nouă în bucătărie, am cumpărat-o. Acum e tare încântat că s-a lăsat convins să o cumpărăm.

Leave A Reply

Read previous post:
alege electrocasnice
Alege electrocasnice prin comparație

Cum poți alege electrocasnice? Alege electrocasnice pentru o viață. Eu pe principiul acesta am mers. Nu este ușor să alegi...

Close