Prăjitură cu cireșe – desert de sezon
Cireșele sunt printre fructele mele preferate. Îmi aduc aminte de copilărie, de vacanța mare. Prăjitura cu cireșe a fost printre primele mele rețete încercate. De ceva timp însă, toate rețetele sunt transformate. Zahărul este înlocuit cu îndulcitor de la Green Sugar. Făina albă cu făină specială, premix de patiserie Dr Man.
Am găsit zilele trecute niște cireșe românești aromate. M-am gândit că trebuie să încerc o nouă rețetă de prăjitură cu cireșe. Îmi place să încerc rețete noi cu fructe de sezon. Secretul unei prăjituri cu fructe îl reprezintă fructele aromate. Îmi place să avem desert în casă. Astfel nu ne tentează nimic neconform, din comerț.
Ingrediente necesare:
- 500 grame cireșe,
- 120 grame unt topit,
- 4 ouă,
- 6 linguri îndulcitor,
- 8 linguri premix de patiserie Dr Man sau făină integrală,
- esență de vanilie.
Mod de preparare:
Etapa 1
Spălăm bine cireșele. Scoatem sâmburii și le lăsăm în sită. Eu am tăiat pe jumătate, în jurul sâmburelui. Am rotit cireașa și am îndepărtat rapid sâmburele. Obținem două jumătăți egale.
Etapa 2
Punem untul la topit. Lăsăm să se răcească. Între timp, spălăm bine ouăle. Mixăm gălbenușurile cu îndulcitorul. Adăugăm treptat untul topit și răcit. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Adăugăm o lingură de premix, mixăm și o lingură de spumă de albușuri. Repetăm operația până terminăm premixul și spuma. Obținem un aluat mai gros, care nu curge.
Etapa 3
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de prăjituri. Turnăm aluatul și îl întindem cu ajutorul unui cuțit. Punem cireșele, în rând, una lângă alta. Aluatul fiind mai gros, cireșele nu se vor lăsa. Puteți pune cât de des puteți. cu atât prăjitura va fi mai gustoasă.
Etapa 4
Dăm tava la cuptor pentru o oră, la 150°C. Facem testul cu scobitoarea. Dacă iese curată, prăjitura este gata.
Cat de bine arata :), de cand ma stiu imi plac prajiturile cu cirese sau visine.
E de dieta? Arata delicios!!!
Interesanta reteta. Si mai ales usor de facut! Nu stiu mare lucru despre dieta Montignac dar am sa incerc sa te urmaresc pe tine sa vad despre ce e vorba 🙂
Am facut si eu ceva asemenator, dar cu crema de branza!
Mama face tot felul de tarte cu cireșe, vișine și alte fructe. Sunt foarte bune și răcoroase. Poate ar trebui să încep și eu să le testez.
Arata bestial. Pe canicula asta, nu mai cocaresc, dar o voi face in sezonul rece, cu cirese conservate (din pacate)
La fel fac si eu prajitura aceasta, cu exceptia premixului pe care inca nu l-am depistat in niciun mall.
Am perioade cand imi plac, altele nu. LA fel si cu capsunile. In schimb dulceata de cirese sdi prajiturile cu cirese sunt moartea mea!
cui nu-i plac? mananci calule ovaz? si cu visine merge tare bine!
trebuie sa studiez neaparat dieta asta Montiganc, daca mananci dulciuri asa faine si tot slabesti 😀
Yami, arata delicios. Imi plac prajiturile cu cirese si visine 🙂
Nu am incercat dieta asta. Fac si e un fel de pandispan cu visine care este foarte apreciat
Deja imi ploua in gura…imi plac prajiturile cu cirese.