Plimbare de weekend #Corund #Praid #Sovata

Am așteptat atât de mult vara încât în prima zi adevărată de vară am ieșit la plimbare. Sătulă de stat în casă din cauza zilelor ploioase și pentru că munca mea presupune 8 ore într-un birou, vara profit de fiecare weekend cu vreme bună să ieșim să ne plimbăm și să descoperim locuri noi.

Weekend-ul trecut am decis să începem seria de plimbări la Corund și la Sovata. De ce la Corund? Pentru că știam că sunt tarabe cu obiecte decorative lucrate manual  de meșteșugarii de acolo. Drumul este foarte frumos spre Praid, Corund, peisajul este minunat, drumul bun, deloc aglomerat.

poarta Corund

Corund înseamnă tradiție în ceramică (vase, vaze, farfurii, obiecte de decor și jucării), lemn (felurite linguri de lemn, obiecte necesare în bucătărie și în gospodărie) și țesături (ii, cojoace, covoare). Fiecare meșteșugar își aranjează cât de frumos poate marfa, încearcă să te atragă, te invită înăuntru și începe să-ți povestească cum s-au păstrat tradițiile de-a lungul generațiilor.

obiecte corund

Bătrâni sau tineri, toți la fel de amabili, își prezintă marfa, fac mici negocieri, ambalează frumos obiectele cumpărate și își spun zâmbind că ”te mai așteaptă să le calci pragul”. Prețurile sunt modeste – farfurii, boluri între 15-45 lei în funcție de mărime și complexitatea desenului, magneți de frigider – 3-10 lei, linguri de lemn – 2-10 lei. Vaze mici 5-15 lei, vaze mari 60-80 cm – 30-50 lei.

amintiri

Nu puteam pleca fără câteva ii țesute de ei. Prețurile mi s-au părut corecte la cât de mult  e de lucru pe ele. Modele variate, culori vii, preț – 80-150 lei.

ii

Deși încă nu începuse sezonul, erau destul de multe tarabe deschise așteptând turiștii curioși. După ce ne-am scăldat ochii cu aceste lucruri frumoase tradiționale și am cumpărat câteva decorațiuni pentru casa noastră, am pornit spre Sovata, să vedem Lacul Ursu și să mâncăm ceva bun. De data aceasta, nu ne-am mai oprit să vedem Salina Praid, ne-am promis că vom reveni având un pretext bun. Ne-am oprit la restaurantul cochet ”Ciuperca Mică”, am stat pe terasa cu privire la lac.

local ciuperca mica

Mâncarea a fost foarte bună, gustoasă, personalul amabil, local prietenos și curat. Supa crema de usturoi în pâine, steak de porc și cașcaval pane.

macare

Ca desert, ne-am luat la mână langoși cu cașcaval și cu ciocolată și am pornit într-o plimbare prin stațiunea frumoasă și liniștită.

sovata statiune

La final, am făcut o poză cu Lacul Ursu și am plecat spre casă.

lacul ursu si drumul spre casa

A fost o plimbare frumoasă, ne-am relaxat și ne-am încărcat bateriile pentru câteva zile bune! Voi unde ați făcut prima plimbare în această vară? 

1 thought on “Plimbare de weekend #Corund #Praid #Sovata”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.