Rețetă delicioasă de piept de pui cu ciuperci ideală pentru dieta Montignac
Îmi plac rețetele simple care te lasă să adaugi ingrediente după propriile gusturi, care nu te incomodeaza cu gramaje fixe. Îmi plac rețetele din poze, parcă mi-e mai ușor să le țin minte și să le reinterpretez. Weekend-ul trecut am făcut un piept de pui cu ciuperci și sos alb la cuptor. Chiar dacă rețeta pare complicată, nu e deloc așa, iar rezultatul final e extrem de delicios!
Ingrediente necesare pentru preparatul piept de pui cu ciuperci
- 3 bucăți de piept de pui, fără piele și os,
- câțiva căței de usturoi,
- 500 grame ciuperci,
- praz,
- sare, piper, boia,
- smântână dulce.
Mod de preparare preparat piept de pui cu ciuperci
Etapa 1
Am spălat bine carnea de pui. Am porționat-o după bunul plac, în felii nu prea subțiri. Le-am condimentat cu sare, piper, boia și le-am lăsat deoparte. Am curățat usturoiul, l-am zdrobit cu lama cuțitului. L-am aruncat în tigaia mare cu ulei de măsline. Am adăugat bucățile de carne și le-am lăsat să se prăjească puțin pe ambele părți.
Etapa 2
Am scos carnea din tigaie. Am adăugat ciupercile tăiate felii și câteva felii de praz – partea albă. Am lăsat să se înmoaie puțin și apoi am adăugat câteva linguri de smântână dulce.
Etapa 3
Am pus carnea într-un vas de yena. Am pus deasupra sosul și am dat vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, la 200ºC, opțiunea căldură de sus și jos.
Etapa 4
Oprim focul și lăsăm vasul în cuptor pentru încă 15-20 de minute. Carnea este zemoasă, sosul de ciuperci este aromat. Se poate servi așa simplu sau cu garnitură de paste colorate.