Perfume: The story of a murderer – 2007

perfumePerfume: The story of a murderer se bazeaza pe unul dintre cele mai bine vandute best-seller-uri, “Parfum”. Regizorul filmului este Tom Tykwer, regizor cotat ca unul dintre cei mai interesanti regizori germani din aceasta perioada. Perfume: The story of a murderer s-a filmat in Franta si Catalonia, si a avut un buget de 60 de milioane de euro. Tom Tykwer a participat si la realizarea muzicii, el a declarat ca “puterea olfactiva a filmului va fi exprimata muzical”. Nota acordata de public filmului este 7,5. Genul filmului este o combinatie intre drama, crima, dragoste si thriller.

Premiile castigate de acest film la Festivalul de Film European din anul 2007 sunt pentru cel mai bun director de imagine, Frank Griebe si premiu de excelenta pentru Uli Hanisch, designerul de productie, si a fost nominalizat pentru cel mai bun compozitor, Reinhold Heil, Tom Tykwer, Johnny Klimek, si pentru cel mai bun actor, Ben Whishaw, interpretul rolului principal.

Personajul principal, Jean-Baptiste Grenouille, s-a nascut in Parisul secolului al XVIII-lea. Copil din flori fiind, mama sa incearca sa il omoare atunci cand se naste, insa ea este prinsa si incarcerata, iar el ajunge la un orfelinat. Ceea ce are el deosebit, este un simt olfactiv foarte bine dezvoltat, pe care reuseste sa il foloseasca pentru a crea parfumuri. Ajunge ucenicul unui bine-cunoscut mester de parfumuri, Giuseppe Baldini, de la care invata tehnicile si secretele de obtinere a parfumurilor. El devine tot mai obsedat in a obtine parfumul perfect, si asta duce pana la crime. Harul sau il va salva chiar si in ultimul moment.

Tag-line-ul filmului este

“He lived to find beauty. He killed to possess it.”

“A trait pentru a gasi frumusetea. A ucis pentru a o poseda.”

Scena care m-a impresionat pe mine a fost cea de final, pe care nu am sa ti-o dezvalui, dar iti promit ca vei ramane placut impresionat.

1 thought on “Perfume: The story of a murderer – 2007”

  1. da unde se poate vedea filmu asta?????????e interesanta treaba ca ziceti ca e postat si eu nu vad unde sa dau clik sa-l vad….puneti link sau ceva

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.