Cum să păstrăm tradițiile de Crăciun în familie?

2

Tradițiile de Crăciun trebuie respectate

Sărbătorile minunate de iarnă sunt tot mai aproape. Pregătirile sunt în toi, avem liste peste liste și încercăm să ne organizăm cât mai bine. Însă e bine ca în această perioadă să nu uităm de tradițiile de Crăciun. Avem o mulțime de obiceiuri frumoase tradiționale. Ar fi păcat ca ele să se piardă în timp.

Le-am văzut la bunici, copiii noștri trebuie să le vadă și la părinți. Astfel ei nu vor uita de ele și le vor duce mai departe. Trebuie să ne mândrim de tradițiile noastre. Iar cele din perioada Crăciunului, mi se par cele mai frumoase.

Cum să păstrăm tradițiile de Crăciun în familie?

Fiecare familie are o moștenire de tradiții. Din păcate, unele s-au pierdut, retrăgându-ne la oraș, copleșiți fiind de muncă. Însă câteva tradiții ar fi frumos de păstrat și transmis mai departe.

  • prepararea deserturilor în casă

Obișnuiam să fac cu mama prăjiturile pentru Crăciun. An de an, am primit noi responsabilități. Până când am ajuns să le fac, aproape, singură. Era momentul când stăteam doar cu mama mea. Analizam rețete, făceam liste de ingrediente. Ne organizam pentru a putea face mai multe prăjituri în paralel.

Aveam cele mai delicioase prăjituri pentru că foloseam și gem făcut în casă, din fructele din curtea proprie. Câteva rețete de marmeladă și gem găsiți aici dacă doriți să realizați cele mai bune deserturi.

  • împodobirea bradului în Ajun de Crăciun

Bradul se împodobește în Ajun de Crăciun când toată treaba este terminată, Este o activitate de familie care mie îmi place mult. Tata se ocupa de montarea bradului în suport. Mama era cu instalațiile și partea mai înaltă a pomului. Iar eu cu sora mea împodobeam crengile de mai jos. Petreceam timp în familie, cântam colinde și ne bucuram de mirosul de brad.

  • mersul la colindat

E important să nu uităm adevărata semnificația a Crăciunului, nașterea Mântuitorului. Mersul la colindat pentru a vesti nașterea Domnului mi se pare o tradiție tare frumoasă. Obișnuiam să mergem prin vecini, tare ne bucuram când veneau și ei la noi. Colindele noastre sunt minunate și nu trebuie uitate. Ele trebuie transmise din generație în generație și cântate cu mândrie.

  • Plugușorul, Capra, Umblatul cu Ursul, Sorcova – printre cele mai minunate tradiții

Ați crede că aceste tradiții s-au uitat. Însă la țară, ele sunt păstrate cu sfințenie și transmise tinerilor. În funcție de zona țării, ele pot să difere, dar sunt la fel de frumoase.

Voi ce tradiții de Crăciun respectați în familia voastră? Care este cel mai frumos obicei din zona voastră?

Foto 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

2 Comments

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Durere de Zeruya Shalev
Durere de Zeruya Shalev recomandare de carte

Durere de Zeruya Shalev - o lectură tulburătoare Durere de Zeruya Shalev este o carte pe care o aveam în...

Close