Păpușa de porțelan de Kristen Loesch recomandare lectură

Pasiunea pentru rți și lectură o moștenesc de la mama mea. Întotdeauna când merg în vizită, analizez ce cărți noi mai citește. Printre ultimele finalizate, se numără și Păpușa de porțelan. Mi-a stârnit curiozitatea și am decis să o citesc și eu.

Mama mea reușește să citească foarte multe cărți fiind o mare pasiune. Și nu știu cum se face, dar mereu găsește de cumpărat niște cărți de care eu nu știu. Mă bucură nespus acest lucru, astfel reușesc să citesc și eu cât mai variat.

Păpușa de porțelan de Kristen Loesch este o poveste rusească

Cred că acesta a fost principalul motiv pentru care mi-am dorit să citesc cartea. Nu citisem mai nimic despre perioada Revoluției Ruse din 1917. Detaliile istorice m-au pus pe gânduri și mi-au adus în față o poveste incitantă.

Rosie studiază la Oxford, are un viitor frumos în față și e logodită urmând să intre într-o familie cu prestigiu. Relația cu mama ei nu a fost una prea bună. Din păcate, mama trăia într-o lume a ei, după ce a fugit din Rusia doar cu Rosie și o colecție de păpuși. Mama ei spunea povești însă greu de înțeles de Rosie, care punea totul pe seama consumului de alcool. Însă după moartea mamei, Rosie își dorește să meargă în Rusia pentru a-și descoperi istoria familiei. Poveștile mamei nu toate sunt povești, unele conțin crâmpeie de adevăr.

Ajunge în Rusia datorită unui istoric

Rosie merge în Rusia cu un istoric care a angajat-o pentru a-l ajuta să găsească niște detalii despre ultimul bolșevic. Nu știe că amândoi au acelaș interes.

Tonia este o tânără extrem de frumoasă și ajunge soția unui nobil căruia îi place să colecționeze piese de artă unice și valoroase. Din acest motiv o dorește și pe Tonia, ca să facă parte din colecția lui. Însă Tonia este neglijată de soț și cu mult timp liber, așa că începe să se plimbe singură pe străzile din oraș. Într-o zi, îl remarcă pe Valentin, un tânăr plin de enegie care citește discursuri împotriva sistemului de conducere. Vocea lui, atitudinea lui, o cuceresc pe loc.

Destinul îi tot face să se întâlnească până când se îndrăgostesc unul de celălalt. Tonia rămâne însărcinată și în ziua în care are de ales între soțul și luxul oferit de acesta și dragostea în sărăcie alături de Valentin, îl alege pe aceasta din urmă. Din păcate, soțul ei află de planurile ei și o închide în casă. Zile și nopți de chin urmează pentru Tonia și e mereu cu gândul la Valentin și caută o metodă de a fugi. Însă când reușește să evadeze, e prea târziu pentru dragostea lor.

Păpușa de porțelan

Revoluția Rusă și Blocada Leningradului …

nu țin cont de povești de dragoste. Politica calcă totul în picioare, oameni, iubire, principii, drepturi. Valentin va avea mult de suferit din dorința de a schimba sistemul. Tonia va fugi departe de zona de conflicte. Însă viața îi va reuni, din nou și din nou, chiar dacă în condiții tragice.

Povestea lor nu e simplă și nu se termină ușor. Viața ne dovedește că uneori lucrurile nu pot fi cum ne dorim sau cum merităm. Sacrificiile nu sunt răsplătite întotdeauna cu bine. E nevoie și de suferință, și ca minciunile să iasă la iveală. Exact așa e viața, dură, nedreaptă.

”Când începi să te întrebi, o mie de alte întrebări o să se dezvăluie și o să apară ca florile sub soare. Vor fi de neoprit.”

Citiți cartea, Păpușa de porțelan, și descoperiți o altfel de lectură. Urmăritorii acestui blog de lifestyle știu că eu recomand doar cărți deosebite.

3 thoughts on “Păpușa de porțelan de Kristen Loesch recomandare lectură”

  1. Chiar interesantă cartea ”Păpușa de porțelan”! Mi-ar plăcea să o citesc! Mi se pare ceva deosebit. În plus, am încredere în gustul și recomandările tale.
    Mulțumesc pentru recomandare!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.