Rețetă pancakes sărate cu cozi de ceapă verde și mărar

23

Pancakes sărate mic-dejun sau gustare

Am preferat mereu preparatele sărate în locul celor dulci. Așa se face că am testat mai multe rețete de pancakes sărate. Cea mai gustoasă și cea care a devenit preferata noastră, este varianta propusă de Corina. Ureche de la Bucătăria Urecheatei. O urmăresc cu mare drag pe Instagram. Și de fiecare dată îmi face poftă și chef de gătit.

Mă tentează o mare parte din rețetele propuse de ea. Dar în weekend mi-am dorit cel mai mult să încerc ceva sărat. Așa am decis să fac aceste clătite americane sărate cu cozi de ceapă verde și mărar, că tot e sezonul. Mi se par ideal de servit la micul dejun sau ca și gustare. Minunate calde, bune și reci, dar merită reîncălzite.

Ingrediente necesare pentru pancakes sărate:

  • 4 ouă,
  • 200 grame iaurt,
  • 150 ml lapte,
  • 50 grame unt moale,
  • 50 grame parmezan ras,
  • 320 grame făină albă,
  • sare,
  • un plic praf de copt,
  • cozi de ceapă verde și mărar.

Mod de preparare pancakes sărate:

Eu am făcut porție dublă. Am presimțit că vor fi tare gustoase și o porție nu va fi suficient.

Etapa 1:

Spălăm bine cozile de ceapă verde și mărarul. Le tocăm mărunt și le punem în bol. Eu am pus destul de multe cozi, peste 10 și 5 fire de mărar. Gustul a fost mult mai intens.

Etapa 2:

Spălăm bine ouăle și le spargem într-un bol. Adăugăm laptele, iaurtul, sare și untul moale. Mixăm bine câteva minute. Vom adăuga praful de copt și făina, iar la final verdețurile.

pancakes sărate

Etapa 3:

Punem la încins tigaia pentru clătite. Turnăm puțin ulei de măsline. Eu am încercat și cu unt topit, dar nu e ok. Nu testați și voi. Punem mici grămăjoare de aluat, la distanță între ele. Le lăsăm să se coacă la foc mic câteva minute, pe ambele părți. Aroma care se va răspândi în bucătărie, va atrage pofticioșii.

pancakes sărate

Se servesc calde, cu smântână deasupra și niște bacon prăjit sau jamon. Dacă tot e sezon, se pot servi cu ridichi proaspete. Se pot și reîncălzi, sunt la fel de gustoase.

Preparate rapide, sățioase și gustoase!

Îmi place la nebunie să gătesc, dar aleg rețete care se fac rapid și simplu. Preparatul trebuie să fie gustos și sățios. Aleg cu grijă ingredientele, de cele mai multe ori de la Miramax. Calitatea ingredientelor contează foarte mult în realizarea unui preparat. În plus, gustul va fi unul aparte, dar calitatea nutrițională a preparatului mult mai ridicată.

Vouă vă plac aceste pancakes sărate sau le preferați pe cele dulci? Vă tentează un preparat cu cozi de ceapă verde și mărar?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

23 Comments

  1. Yaaam! Ce bine arata! Si ce coincidenta! Si eu am facut astazi pancakes dar cu aluat de banane si lapte ❤️ Simteam nevoia de ceva dulce

  2. Cristina Dragomir on

    imi notasem reteta si am zis ca le incerc si eu in weekend, dar poftim belea ca tocmai atunci am ramas fara ceapa. Adica aveam, dar fara partea aceea verde, care este esentiala. Ramane pe alta data.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Am supraviețuit Lagărului Morții
Am supraviețuit Lagărului Morții de Eva Mozes Kor și Lisa Rojany Buccieri recomandare lectură

Am supraviețuit Lagărului Morții - poveste adevărată Am supraviețuit Lagărului Morții este încă o poveste adevărată, relatată de o supraviețuitoare...

Close