Ascuns la vedere de Nuruddin Farah recomandare lectură

16

Ascuns la vedere de Nuruddin Farah – poveste despre cultura somaleză

Ascuns la vedere de Nuruddin Farah este o lectură deosebită. Ne dezvăluie foarte multe detalii despre cultura somaleză. Recunosc, nu știam prea multe de somalezi și mentalitatea lor, dar e de descoperit. Fiecare cultură are specificitatea ei, însă aceasta a fost prea puțin cunoscută. Nu știu alte cărți care să fi discutat despre această cultură. Puțin atipică, aș zice eu. Apropiată de a arabilor, care sunt tot musulmani.

Frumoasa carte poate fi comandată de pe site-ul Târgul cărții. Este o lectură bună, te atrage să dai pagină după pagină. Povestea te cucerește treptat.

Ascuns la vedere de Nuruddin Farah – imaginea somalezilor

Aar este ucis într-un atentat terorist din Somalia. Urma să plece în câteva zile, să se reunească cu familia. Însă un terorist ”devotat” politicilor țării, îi anulează drumul spre casă.

Bella, sora lui, primește vestea morții fratelui în loc să-l întâmpine pe el la aeroport. Aar era mereu în primejdie, însă nimeni nu se aștepta la un atentat terorist care să-i curme viața atât de curând. În astfel de momente, nu este timp pentru plâns. Bella trebuie să-și anunțe nepoții că și-au pierdut tatăl. Mama naturală este undeva în Uganda, cu iubita ei. Soțul și copiii nu au fost pe primul plan pentru ea. Așa se face că ea este în altă țară, iar de educația copiilor se ocupa tatăl și mătușa.

Reîntoarcerea în Kenya

Bella este pasionată de fotografie. Așa că își împachetează rapid aparatele foto și pleacă în Kenya. Acolo unde se află trupul fratelui. Ajunsă în aeroport, o năpădesc amintirile. Nu se mai grăbește. Nimeni nu o așteaptă. Lacrimi îi curg pe obraz. Aar nu o va mai aștepta niciodată la aeroport.

Aar și Bella, deși sunt doar frați de mamă, au o legătură specială. Când ea era mică și bolnavă, el nu mergea la școală. Avea grijă de ea cum știa mai bine. Ea își lăsa baltă toți prietenii pentru a fi cu fratele ei iubit. Tot Aar i-a oferit cadou primele aparate foto profesionale. Și ea și-a putut dezvolta pasiunea pentru fotografie.

Prin fotografie, poți surprinde mai multe decât cu ochiul liber. Analiza este minuțioasă înainte de a apăsa pe buton pentru a imortaliza clipa. Bella îți mai poate fotografia acum, doar nepoții. Urmează întâlnirea cu ei. Însă între timp primește vești de la un avocat. Veștile sunt în legătură cu mama nepoților ei și iubita acesteia. Deși Valerie nu ar merita nimic, Bella nu uită că e totuși mama nepoților.

Ce fel de ajutor va avea nevoie Valerie de la Bella? Cum va reuși Bella să facă față tuturor aventurilor? Și multe detalii despre cultura somaleză, vă invit să descoperiți în cartea, Ascuns la vedere de Nuruddin Farah.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

  1. Deși de regulă prefer să nu citesc cărți cu subiecte triste, pe aceasta aș parcurge-o pentru că îmi doresc să aflu mai multe despre cultura somaleză.

  2. Am vazut un film cu acest nume, dar are o alta intriga- o femeie incearca sa fuga impreuna cu copilul ei de un ucigas. Multe lucruri sunt ascunse la vedere, atat bune cat si rele. Unul bun poate fi inovatia. Noile inovații si perspective ne pot schimba fundamental traiectoria.

  3. Povestea celor doi frati pare dea dreptul impresionanta iar faptul ca se petrece intr-o tara despre care nu stiu nimic ma face sa vreau sa citesc cartea asta cat mai repede.

  4. Deja m-am obișnuit cu recomandările tale și, puține sunt cărțile pe care nu mi le doresc spre a le citi.
    Mi-am notat-o si pe aceasta, mai ales că sunt pasionată de acele locuri.

  5. Nu stiu daca povestea mi se pare chiar asa interesanta, dar promisiunea de a ma apropia mai mult de cultura somaleza, despre care nu stiu mare lucru, este cea care ma atrage cel mai mult la cartea recomandata de tine.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cosmetice noi Farmec
Îngrijire de vară cu cosmetice noi Farmec

Cosmetice noi Farmec - provocare de vară Îmi place să încerc produse noi de la branduri de cosmetice de încredere....

Close