Plimbare de weekend – Băile Ocna Șugatag și cazare Pensiunea Bălin Ioana

drum

Weekend-ul e pentru relaxare, pentru a petrece timp cu prietenii și pentru a descoperi locuri frumoase. Weekend-ul trecut am descoperit câteva obiective turistice deosebite despre care vreau să vă povestesc. Cu bagaje făcute în grabă, am pornit vineri după-masă spre Maramureș, mai exact spre Șieu, urmând să ne cazăm la Pensiunea Ioana Bălin. Traseul ales de noi – Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Salva, Săcel, Bogdan Vodă, Șieu. Drumul durează cam 3 ore, sunt aproximativ 200 km, dar peisajul este superb, drumul în proporție de 90% e bun.

drum  1

Obosiți, dar atât de încântați de peisaj, am ajuns la pensiune unde am fost așteptați cu mămăliguță și tocaniță de hribi, iar la desert ruladă ”Ochi de elefant”.

papa

După cină, am urcat în camere. Pensiunea dispune de 7 camere, 2 băi, bucătărie, iar la cerere vi se gătește mâncare tradițională românească. A doua zi de dimineață, după cafea și mic dejun, am plecat spre Băile Ocna Șugatag. Din Șieu până la băi distanța este de doar 50 km. Drumul plin de serpentine, presărat cu peisaje de vis.

drum 2

drum 3

Ajunși în stațiune, nu am știut la care piscină să ne oprim. Lângă lacul sărat există 2 complexe, unul dispune doar de un bazin exterior cu apă termală sărată, iar celălalt dispune de piscină mare și mică pentru copii cu apă dulce și un bazin cu apă termală sărată caldă, dar și un bazin interior. Recunosc că am fost surprinsă de cât de frumos este, îngrijit și bine întreținut. Prețul de intrare este de 15 lei, 10 lei copil.

lac sarat

piscina 2

piscina

Dacă urcați puțin mai sus în stațiune, veți găsi vechile băi reamenajate, iar aici fiecare pensiune are piscină proprie.

După o zi de bălăceală, ne-am întors la pensiune unde am fost primiți cu masa pusă, din meniu – supă de pui cu găluște, sarmale cu afumătură și cârnați, iar la desert pancove!

supa 1

sarmale

pancove

Dacă aveți mai mult timp la dispoziție puteți vizita Mănăstirea Bârsana care este renumită în România, Memorialul Durerii din Sighetul Marmației, Casacada Cailor din Borșa, sau puteți opta pentru o plimbare cu Mocănița – Vișeu.

Aceasta este priveliștea de dimineață!

10439486_913381082021557_5619849172694403063_n

Muncim atât de mult peste săptămână încât în weekend merităm să uităm de toate și să avem mai multă grijă de noi, de liniștea noastră! E momentul pentru relaxare!

5 thoughts on “Plimbare de weekend – Băile Ocna Șugatag și cazare Pensiunea Bălin Ioana”

  1. Sunteti norocosi ca sunteti mai aproape decat noi, chiar si cu masina din Galati facem si mai multe ore, dar tot vrem sa ajungem candva prin Maramures. Luna viitoare speram sa ajungem la munte, prima varianta ar fi in Padis, a doua era in Maramures. Vreau sa fac trasee. 🙂

    Reply
  2. Vai, daca ai sti cat va invidiez pentru escapadele astea de weekend! 🙂 De-abia astept sa mai creasca putin branzuca, sa ne putem intelege cu ea si sa o luam cu noi, sa mai iesim din betoane!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.