Nu ne mai tăiați pădurile!

padure

Zi de zi vedem la știri și citim în presa despre păduri defrișate, tăiate fără milă, fără nicio ordine, și mai grav, fără nicio autorizație.Toată lumea vede, toată lumea știe, nimeni nu face nimic, nimeni nu ia poziție, nimeni nu plantează nimic în locul celor tăiați.

Drumul meu spre casă trece pe lângă o pădure, fără să întorc capul, știu ce casă urmează, știu fiecare parcelă lucrată, fiecare umbriș de pădure. Mergeam spre casă într-o zi și acolo unde trebuia să fie o pădure, m-a lovit o imagine care m-a întristat. Zeci de copaci erau tăiați, oamenii cărau lemnele cu căruțele și tractoarele, nimeni nu avea treabă cu ei. Am întrebat la Primăria Florești, mi s-a spus că autorizația de tăiere s-a dat de către Ocolul Silvic Cluj. Ocolul Silvic Cluj s-a gândit că e mai bine să dea voie oamenilor să taie 2 hectare de pădure dintr-o anumite parte a pădurii, pentru că altfel se va tăia haotic. Bună explicație, nu? Mă îndoiesc că Ocolul Silvic îi va obliga pe cei care au tăiat, să planteze puieți, așa cum spune legea!

E trist și pe mine mă doare sufletul când văd cum se taie pădurile! Și mă gândesc cu groază că într-o zi natura se va răzbuna pe noi și când terenul va aluneca, vom suferi noi, cei nevinovați!

padure floresti

Oare pot face undeva o plângere? Oare poate cineva opri aceste tăieri masive de pădure?

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.