Zâmbiți, nu costă nimic!

zambet

Orice zi e mai frumoasă dacă zâmbim! Peste orice problemă, trecem mai ușor zâmbind! Înseninăm ziua celorlalți dacă zâmbim!

Probabil cel mai bun ”medicament” și cel mai eficient e zâmbetul, e molipsitor, ne stă bine tuturor, e la modă mereu, nu îngrașă și se potrivește la orice ținută și în orice împrejurare!

Știu că atunci când ai probleme, de orice natură ar fi ele, te întristezi, atunci când ți se pare că toate merg prost, cel mai greu ți se pare să zâmbești, dar pe cât pare de greu, pe atât e de benefic. Încercând să ne păstrăm optimiști, zâmbind, putem găsi mai ușor rezolvare la probleme.

Zâmbește zi de zi fără să te gândești de ce o faci, ce motiv ai să zâmbești! Zâmbetul este răspunsul natural al corpului, împărtășim starea noastră emoțională celorlalți!

Voi de câte ori zâmbiți pe zi? Zâmbiți când cunoașteți oameni noi? Zâmbiți când vă întâlniți cu cunoscuți? Fața noastră are 44 de mușchi care ne permit să exprimăm peste 5.000 de expresii diferite, printre care și zâmbetul.

Zâmbetul te face face fericit. Zâmbetul tău îi poate face fericiți pe ceilalți. Te-ai gândit că zâmbetul te face mai atrăgător? Zâmbetul te ajută să te relaxezi. Când zâmbești, te simți mai bine!

Ce alte argumente mai găsim pentru a zâmbi?

Zâmbește! E gratis!

4 thoughts on “Zâmbiți, nu costă nimic!”

  1. Este foarte adevarat, zambetul, starea de bine, gandirea pozitiva sunt adevarate remedii. Eu sunt o persoana calda, ma bucur de lucruri mici, ma fac fericita lucruri care pentru altii poate sunt banale. Ma bucur si zambesc de fiecare data cand vorbesc cu parintii mei si mai ales cu fratele meu, cu care am o relatie extraordinara. Sunt fericita ca suntem sanatosi si ca incercam sa traim frumos. Zambesc cand imi cumpar un gel de dus nou, un lac de unghii colorat, sau niste bomboane de ciocolata in forme amuzante. Ma bucur cand sunt in bucatarie si incerc sa fac un nou fel de mancare, sau ceva dulce, imi creez o atmosfera placuta cu muzica si voie buna. Obisnuiesc sa le zambesc oamenilor, persoanelor in varsta cand le cedez locul in metrou, vanzatorilor in magazine, cafenele, farmacii, prietenilor, iubitului meu. Din pacate in jurul nostru sunt mult prea multi oameni care uita sa zambeasca, sunt mult prea multe griji, probleme, neajunsuri, sau pur si simplu sunt oameni “reci” care nu vad pe nimeni in jur. Eu cred ca daca avem putina vointa, putem sa ne scoatem zambetul de la “naftalina”, putem sa gandim pozitiv si sa ne facem ziua mai buna. Problemele pot fi rezolvate mai usor cu calm, voie buna, optimism si zambete. 🙂 🙂

    Reply
  2. Ioana – si eu incerc să le zâmbesc celor care se poartă urât cu mine, îi dezarmează zâmbetul meu și calmul, unoeri mai bomăbn ceva, dar cele mai multe ori încerc să zâmbesc. Și sentimentul care mă încearcă atunci când îi văd că se blochează, e de neprețuit!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.