Ai grijă ce îți dorești

noi doi

Este o vorbă care spune ”ai grijă ce îți dorești pentru că s-ar putea să ți se îndeplinească” și aș continua eu ”s-ar putea să regreți” în unele cazuri.

Mereu ne gândim ce ne-ar plăcea să ni se întâmple, dar de puține ori analizăm dacă acel lucru chiar ne-ar face fericiți. Ne dorim o căsnicie frumoasă, dar apoi ne plângem că ne simțim încătușați, că nevasta ne ține sub papuc sau soțul iese prea des cu băieții, ne dorim casa noastră, dar cheltuielile ne depășesc bugetul și treburile casnice ne ocupă tot timpul, ne dorim un job bine plătit, dar ne plângem că stăm prea mult la birou, ne dorim o mașină scumpă, dar întreținerea ei ne costă prea mult.

Câți dintre noi ne bucurăm de sănătate, de fericire, de liniște? Câți dintre noi apreciem că avem un soț iubitor care ne răsfăța cu mic-dejun la pat? Câți dintre voi apreciați că soția vă pregătește mâncarea preferată și vă face cafeaua în fiecare dimineața? Prea puțini, zic eu și cred că nu greșesc. De prea multe ori, lăsăm părțile materiale să ne fure ochii și mintea, și nu mai reușim să vedem lucrurile cu adevărat importante. Uneori e nevoie să pierdem anumite lucruri pentru a le considera importante și a le aprecia la adevărata valoare, alteori avem nevoie de cineva care să ne deschidă ochii, să ne ajute să privim altfel lucrurile.

Trebuie să învățăm să apreciem ce avem, nu să ne dorim mai mult, poate acel mai mult, mai bine ne face rău. Chiar dacă pe moment e mai bine cu mai mult, mai târziu acel prea mult poate ajunge să dăuneze.

Unele lucruri se întâmplă atunci când ne așteptăm cel mai puțin  și într-un mod deosebit. Lucrurile trebuie să se întâmple la timpul lor, nu atunci când vrem noi, este cineva acolo sus care le potrivește cel mai bine pentru noi.

Aveți grijă de voi, de sufletul vostru, de cei din jur, bucurați-vă de fiecare zi alături de cei dragi!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.