Să gătim și altfel vinetele!
Am observat că lumea nu prea mănâncă legume și zarzavaturi, nu prea știe cum să le gătească, cum să le combine. În general, majoritatea consideră că trebuie să mănânce orez sau cartofi neapărat cu carne ca să se sature sau să fie numită ”mâncare adevărată”. Nimic mai greșit. Încercați o porție de pireu cu mazăre și o să fiți surprinși cât de sățios este. Ador vinetele, și am încercat să găsesc o modalitate de a le găti și altfel decât salată de vinete și așa am ajuns la rețeta de musaca de vinete.
Ingrediente necesare pentru musaca de vinete!
- 2 vinete potrivite,
- 12 roșii cherry sau 4 roșii normale,
- usturoi,
- ceapă albă,
- 250 grame ciuperci,
- 250 grame cașcaval,
- 3 ouă,
- 4 linguri de smântână.
Mod de preparare musaca de vinete:
Etapa 1
Spălăm vinetele și le tăiem felii mai subțiri, le sărăm și le piperăm și le lăsăm puțin să iasă apa din ele.
Etapa 2
Între timp, curățăm și tăiem felii subțiri ciupercile, tăiem ceapa felii și zdrobim usturoiul cu lama cuțitului. Punem totul în wok împreună cu puțin ulei de măsline.
Punem vinetele în tava grill și între timp călim ciupercile la foc mic.
Etapa 3
Spălăm bine roșiile și le feliem. Tăiem mărunt pătrunjelul verde și ceapă verde, dacă aveți și dacă găsiți în magazin. Dăm pe răzătoare, cașcavalul și pregătim sosul – batem bine ouăle cu smântâna.
Etapa 4
Luăm un vas de yena și punem 2 rânduri de vinete, pătrunjel, ciuperci, roșii, cașcaval.
Punem iar un rând de vinete, pătrunjel, ciuperci, roșii, cașcaval, iar la final terminăm cu rând de vinete.
Turnăm deasupra sosul de smântână și puțin cașcaval, mie îmi place să facă o crustă deasupra.
Etapa 5
Preîncălziți cuptorul la 200ºC, pe căldură de sus și joc, dacă aveți o astfel de opțiune. Dăm vasul la cuptor pentru 30-40 minute. Scoatem vasul din cuptor și se servește cald ca preparat de bază sau ca și garnitură. Eu vă recomand să încercați cu quark, e extrem de răcoritor.
Poftă bună!