Moduri pentru a menține casa în siguranță

Casa visurilor noastre este finalizată și ne mai rămâne doar să ne bucurăm de ea. Înainte de a considera că totul e gata, eu am mai avut ceva de făcut. Am căutat și analizat moduri prin care îmi pot menține casa în siguranță. Mi se pare esențial un sistem de alarmă cu senzori de mișcare, dar parcă nu pare suficient.

Noi avem o curte mare și cu vecini cam departe. Obișnuim să plecăm în vacanțe des și ne place să știm ce se întâmplă acasă. Soluția cea mai bună mi s-a părut să montăm câteva camere supraveghere exterior. A fost cea mai bună soluție și suntem mulțumiți de alegerea noastră.

Cum ne putem menține casa în siguranță?

Este necesar să avem asigurare la casă și bunurile de valoare să fie asigurate. Însă monitorizarea casei în permanență, mă face să plec de acasă mai liniștită.

**instalare camere supraveghere exterior

Spuneam că am montat camere de supraveghere pentru a monitoriza curtea. Am pus camerele în puncte cheie și în funcție de ce ne doream să vedem. Noi am considerat că e important să vedem poarta, intrarea principală, dar și spatele casei. Inițial am pus camerele cum credeam că e bine.

După o perioadă de timp, ne-am dat seama că ne mai lipsesc două camere în două puncte pe care nu le putem vedea. Astfel că am optat pentru camere de supraveghere mobile, ni se par tare utile, practice.

Aceste camere de supraveghere sunt conectate la un server care poate înregistra până la 90 de zile. Noi avem acces și de pe telefon și putem monitoriza în permanență casa și curtea.

**sistem de alarmă cu senzori pentru interior

Un astfel de sistem e bine să îl gândiți în faza de construire a casei. Noi l-am pus când totul era gata și s-a făcut mizerie, dar ne-am adaptat, era bine să-l fi gândit din timp. Este bine ca acest sistem să fie conectat la o firmă de pază, un abonament la ei ne aduce liniștea de câte ori plecăm de acasă.

Pentru zona de mansardă nu am putut monta senzorii pentru că ar fi fost prea mare deranjul, dar am găsit soluția, camere spion. Acestea sunt camere ascunse în diferite forme sau obiecte de casă. M-am distrat în prima fază când am văzut că ele pot fi deghizate în rame foto, odorizant de cameră, priză sau chiar ceas de birou. Ele pot fi mutate în casă în funcție de nevoie. Cât de mișto, nu-i așa?

**montare senzori gaz, apă, fum

Acești tip de senzori sunt de mare ajutor și mi se par esențiali la o locuință. Senzorii de fum, gaz, apă te pot feri de adevărate daune. Se poate întâmpla o inundație, incendii mici casnice, chiar scurgeri de gaz, și e bine să fim avertizați de senzori că ceva nu este în regulă. Vă recomand din suflet să îi montați.

**câine de pază dresat

Locuind la casă, aveam mereu câine în curte. El era pentru pază, dar săracul era legat și fără să știe ce are de făcut. Era o teorie care spunea că un câine ține departe hoții. Da, dacă lătra foarte tare și se trezea stăpânul. Sau dacă era un hoț mai fricos și pleca înainte să conștientizeze că totuși câinele e legat.

Vă recomand un câine de pază de talie mare, dar dresat pentru pază. Altfel nu vă va oferi siguranța și protecția la care visați. Un câine antrenat pentru pază, va menține casa în siguranță și și pe tine. Dar repet, este necesar să fie dresat și constant antrenat pentru a-și menține rolul de apărător al casei.

În trecut, oamenii lăsau vorbă în vecini când plecau în vacanță. Ei aveau rolul de a supraveghea casa cât de cât și de a anunța proprietarii dacă se întâmpla ceva. Din păcate, acum, relațiile cu vecinii nu mai sunt atât de apropiate și nu ne putem baza pe ei. În plus, oamenii sunt atât de ocupați, plecați mult de acasă, încât nu pot fi cu ochii pe casa vecinului.

Consider că este important să ne supraveghem casa pentru a fi liniștiți.

Aceste sisteme nu sunt atât de costisitoare, și pentru a avea casa în siguranță, cred că merită pe deplin. Sunt curioasă dacă voi aveți camere de supraveghere exterior? Cum vi se par camere spion, cele ascunse?

5 thoughts on “Moduri pentru a menține casa în siguranță”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.