Milarepa de Eric-Emmanuel Schmitt recomandare lectură

11

Milarepa – o poveste metafizică

Milarepa de Eric-Emmanuel Schmitt a fost lectura mea de seară. O poveste scurtă, dar care trebuie citită cu atenție și răbdare. Autorul abordează în fiecare carte, subiecte diferite, atipice. Are un stil aparte de a scrie și mie îmi place tare mult. Varietatea de stiluri te ajută să nu te plictisești de lectură și/sau de autor.

Libris pune la dispoziție o mulțime de titluri de la de Eric-Emmanuel Schmitt. Fiecare merită citită și te va impresiona într-un mod diferit. Descoperă cărțile lui în categoria Beletristică – Literatură universală.

Milarepa – piscurile Himalayei și gândirea umană

Milarepa a înființa o școală lamaică. Istoria îl prezintă ca specialist în vrăjitorie și magie neagră. Și-a petrecut o mare parte din viață în meditație, în munți, hrănindu-se cu plante.

Simon locuiește la Paris și seară de seară este tulburat de un vis ciudat. Merge să-și savureze micul dejun în localul preferat. Din senin, este o abordat o femeie străină care vine să-i elucideze misterul din vis.

Visul și realitatea

Milarepa, timp de nouă secole, se transmută și străbate toate experiențele lumii. Acum, și-a găsit un loc bun în visele lui Simon. Visele sunt atât de tulburătoare, par atât de reale încât Simon  începe să le amestece.

Femeia vine cu lămurirea. Doar el poate opri ciclul renașterilor prin a povesti istoria lui Milarepa de o sută de mii de ori.

Simon devine Svastika

Ajuns în secolul al XI-lea, Simon e acum Svastika, unchiul copilului Milarepa. E bogat și o viață minunată, iar în scurt timp pierde totul. Amărât și trist, merge la fratele lui unde este întâmpinat cu brațele deschise. Copilul este atât de marcat de suferința și pierderea unchiului său, încât îl compătinește. Svastika e șocat și ajunge să-l urască de moarte fără să-și poată explica. Nu i se pare normal ca unui copil să-i fie milă de un adult.

În urma morții fratelui, Svastika este împuternicit să ducă mai departe afacerile familiei, până când copilul va fi matur. Plin de ură, Svastika îi asuprește mama, sora și chiar pe el, copil fiind. Fără milă, fără remușcări. La vârsta potrivită, Milarepa vine să-și ceară drepturile cuvinite după tată, însă este izgonit de unchiul său. Și așa se dezvăluie iadul asupra tuturor.

Realitatea din zilele noastre

Când pierdem tot, suntem orbiți de supărare și nu acceptăm nimic de la nimeni, nici măcar cuvinte bune. Nu dăm înapoi ceea ce trebuie, la momentul potrivit. Banii, averea ne pot lua mințile și, din păcate, totul e pe termen scurt, dacă nu suntem corecți.

Răzbunarea în poveste e fizică, mor oameni nevinovați. Însă răzbunarea aduce mai multă ură, mai multe supărări. E bine să învățăm să fim corecți cu toți din jurul nostru. Când răul e peste noi, să fim buni și cu încredere în Divinitate.  

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

11 Comments

  1. cristina dragomir on

    e greu de judecat ce facem si ce nu facem in anumite momente extreme ale existentei noastre. Nu stim cum vom reactiona cand vom fi pusi in acele ipostaze. Un lucru e sigur: E. E Schmitt are carti pline de invataminte.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașini
Pasionat de mașini? Sfaturi pentru o îngrijire corectă

Și tu ai o pasiune pentru mașini? Sunt o pasionată de mașini și condus. Copil fiind, mă vedeam conducând și...

Close