Interviu cu Mihaela Gáspár, The Beauty Therapist, despre îngrijire și machiaj

Despre îngrijire și machiaj, trebuie să tot învățăm

Îngrijire și machiaj, iată două noțiuni despre care auzim des vorbindu-se. Ideal ar fi să aplicăm tot ce auzim. Îngrijirea tenului este extrem de importantă. Are la bază demachierea, pas peste care prea multă sare, din diverse motive. Urmează aplicarea de produse în funcție de vârstă, tipul și nevoile tenului. Și o îngrijire profesională, adică un tratament facial într-un salon de înfrumusețare.

Machiajul face și el parte din rutina zilnică. Ne place să ne machiem pentru că ne dă o stare de bine. Produsele de machiaj au rolul de a ascunde micile imperfecțiuni. Însă toate cu măsură, aplicate corect și potrivite momentului zilei sau evenimentului.

Interviu cu Mihaela, The Beauty Therapist

Cu siguranță, avem o mulțime de nelămuriri despre îngrijire și machiaj, la care căutăm răspunsuri. Eu am rugat-o pe prietena mea, Mihaela Gáspár, The Beauty Therapist, să ne răspundă la câteva întrebări. Sper să găsiți detaliile necesare prin informațiile valoroase pe care le-a împărtășit cu noi.

Mihaela Gaspar, The Beauty Therapist

❊ Întrebare: Mihaela, tare mă bucur că ai acceptat să ne răspunzi la întrebări. Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Răspuns:  Bună Mihaela, în primul rând vreau să îți mulțumesc pentru invitație.

Sunt așa cum spune și numele conturilor mele de social media un Beauty Therapist, a fost dificilă alegerea numelui însă cred că mă descrie foarte bine. Makeup artist la bază și ulterior cosmeticiană, îmi place să am grijă de tenul clientelor mele și de cele mai multe ori ajung să fiu și terapeut câteva minute. Mereu am fost interesată de produsele de machiaj și acum câțiva ani, am realizat că nu putem discuta despre un machiaj frumos, și indiferent cât de scumpe sau de ieftine sunt produsele, rezultatul final nu o să fie cel dorit dacă nu pregătim bine în prealabil tenul. După această descoperire, am decis să urmez și un curs de cosmetică care să mă ajute să pot profesa fără probleme în domeniu. Din păcate, de multe ori fără o diplomă acreditată nu se poate, chiar dacă cunoștințele nu constau doar în acea diplomă. Pe lângă aceste două domenii de activitate, sunt și creator de conținut, mereu mi-am dorit o comunitate cu care să împărtășesc din cunoștințele mele și cu care să pot discuta despre produse. Cred că pasiunea mea pentru produsele de îngrijire a pornit din adolescență, de pe vremea când luptam aprig cu acneea doar că pe atunci nu știam că vreau să fac din această pasiune, un job. Mă bucur că am reușit să dezvolt această pasiune a mea și că acum am șansa de a educa, dar și de a învăța de la alte femei.

❊ Întrebare: De unde a pornit pasiunea pentru îngrijirea tenului? Dar pentru machiaj?

Răspuns: Am început să răspund la această întrebare și mai sus, dar continui aici. În adolescență, am luptat cu acneea și am avut câțiva ani grei. Mi-a fost rușine cu tenul meu, îl ascundeam sub straturile groase de fond de ten, fără să știu că în loc să vindec mai tare agravam situația. Vizite nenumărate la medici dermatologi fără vreun rezultat. Au fost ani dificili care m-au marcat și recunosc că și acum când mai am câte o vizită nepoftită de la vreun coș îmi revin sentimentele de atunci. Din păcate, pe atunci accesul la informații nu era atât de facil precum este acum, am testat toate leacurile băbești auzite de la bunica și de la vecini, fără rezultat. Pentru că nu eram conștientă cât de importantă este rutina de îngrijre, am început să mă ascund în spatele produselor de machiaj și de atunci a început pasiunea pentru machiaj. Desigur cu anii și o dată cu venirea mea la facultate în Cluj, am decis să fac o nouă vizită la un medic dermatolog care m-a redirecționat și către un ginecolog și cu ajutorul lor și a unei rutine corespunzătoare în următorii 2 ani am reușit să scap de acnee. Atunci am descoperit cât de important este să ai grijă în primul rând la produsele de îngrijire folosite și abia după acea să apelezi la machiaj. Acum gândindu-mă înapoi deși în continuare am cicatrici atât pe sulfet cât și pe ten, sunt recunoscătoare pentru acei ani în care fără să vreau mi-am descoperit pasiunea și acum am reușit să o transform în job, un job mult visat.

❊ Întrebare: Ce pregătire ai în acest domeniu?

Răspuns: În 2016, am absolvit cursul de machiaj în București sub îndrumarea Mirelei Vescan la Intact Media Academy, de atunci am mai participat la câteva seminarii și workshop-uri în Cluj pe tema machiajului. 2021 pe cât de greu a fost pe atât de frumos am reușit să îl fac deoarece am terminat cursul de cosmetică în Cluj la Atelierele Ilbah și am decis că îmi doresc propriul business și anume un salon/studio de machiaj și cosmetică. Tot în 2021 am participat la un curs de laminare gene&sprâncene pentru a putea profesa și pe această parte.

Cu toatea acestea sunt de părere că pregătirea mea nu este completă și am în plan să merg la cât mai multe cursuri de specializare sau perfecționare pe care le găsesc și în plus de asta citesc cărți pe acest domeniu. Sunt complet de acord cu zicala că: omul cât trăiește învață, chiar și în zilele în care nu conștientizăm acest lucru.

❊ Întrebare: Anul trecut, visul tău de a avea propriul salon de înfrumusețare a devenit realitate. Te felicit pentru inițiativă! Salonul tău e tare cochet și primitor. Spune-ne ce fel de tratamente oferi și despre serviciile oferite?

Răspuns: Daaa, a fost un vis frumos transformat în realitate, recunosc că la un moment dat credeam că acest vis o să rămână doar la stadiul de vis, însă cu ajutorul familiei și a prietenilor, am reușit. A fost un pas mare într-o perioadă foarte dificilă pentru noi toți însă nu regret deloc. Mi-a adus satisfacții sufletești și mi-am dat seama că eu le transmit din cunoștințele mele clientelor, dar și eu învăț de la ele la rândul meu. Locația este una cum nu se putea mai bine, în zona centrală, pe Strada Regele Ferdinand nr. 6 în incinta Galeriilor Ferdinand, mi-am dorit o locație accesibilă atât pentru cei care vin pe joc, cu autobuzul sau cu mașina. Este un loc micuț, dar intim și primitor, mă face să mă simt bine și pot transmite acest sentiment și clientelor mele.

Ofer tratamente faciale personalizate în funcție de nevoile tenului clientelor: hidrodermoabraziune, oxigen hiperbaric, radiofrecvență, ultrasunete, biolifting, ciocan rece, mască led, masaj, dermapen toate acestea se pot alege individual sau se pot combina, depinde de fiecare clientă în parte. Pe lângă partea de tratamente faciale ofer și laminare de gene& sprâncene și desigur prima mea mare iubire machiajul unde mă axez foarte mult pe a evidenția trăsăturile clientei și nu a le modifica. Sunt adepta machiajelor naturale, simple și elegante. Iar la final, ofer și cursuri de automachiaj sau seminarii pe partea de machiaj sau cosmetică.

❊ Întrebare: Alege trei sfaturi principale pentru o bună îngrijire a tenului.

Răspuns: Demachierea este sfântă și este obligatoriu a se face de 2 ori pe zi, indiferent dacă în ziua respectivă te-ai machia sau nu.

Rutina de acasă ar trebui să includă obligatoriu și o mască de față care este aleasă în funcție de nevoile tenului și care se poate folosi 1-2 ori pe săptămână.

Pentru un ten frumos, luminos și curat, exfolierea este cheia. Piața abundă de astfel de produse ceea ce înseamnă că este ușor să își găsească fiecare un produs preferat pe care să îl folosească cu plăcere.

❊ Întrebare: Cât de importantă este o rutină completă de îngrijire a tenului?

Răspuns: Cea mai importantă. Toate ne dorim un ten frumos, curat, luminos și de cele mai multe ori pentru acest lucru, apelăm la produsele de machiaj și uităm că totul pornește de la bază. O rutină de bază cu câteva produse esențiale este cea care ne ajută să avem un ten frumos, desigur trebuie să acordăm atenție și stilului de viață, să bem suficientă apă, să mâncâm cât mai sănătos și să facem mișcare, toate acestea contribuie la starea noastră fizică, dar și la a avea un ten frumos. Este adevărat că și produsele de machiaj sunt esențiale însă la sfârșitul zilei când ne demachiem și ștergem toate produsele de machiaj aplicate este important să fim mândre de tenul nostru. Știu că este dificil să avem o rutină bine stabilită de care să ne ținem deoarece mereu suntem în criză de timp, dar fără ea o să ajungem să avem un ten obosit, tern și acest lucru se continuă și în starea noastră generală.

❊ Întrebare: Cum ne alegem corect produsele de îngrijire a tenului?

Răspuns: Înainte de a vorbi despre produse, un lucru important este să ne cunoaștem tipul de ten, acest lucru îl putem face noi acasă, să ne autodiagnosticăm însă pentru a fi siguri că este corect cel mai bine este să apelăm la un specialist. Noi fiind cele care ne vedem zilnic tenul în oglindă de multe ori omitem anumite probleme ale lui sau nici nu ne gândim că am putea să le avem, de acea este bine să ne lăsăm pe mâna specialiștilor. După ce știm exact care este tipul nostru de ten, putem trece la a ne crea o trusă de îngrijire și una de machiaj. Fiind atât de multe produse pe piață este ușor, dar și copleșitor să îți creezi singură o trusă minimă de produse și mai ales să le alegi pe cele potrivite. Aici intră în schemă din nou specialistul, care cunoaște mai multe produse, le-a testat deja și îi este mai ușor să ne recomande produsele decât să începem noi să le testăm pe toate pe tenul nostru. Un aspect foarte important pe care mulți dintre noi îl omitem este acela că atunci când introducem un produs nou în rutină pentru a vedea efectele lui complete avem nevoie de aproximativ 1 lună de folosire zilnică. Am cliente care îmi spun că au început în urmă cu 2-3 zile să folosească o cremă și că aceasta nu este bună deoarece nu face ce promite. Da, uneori poate fi de vină crema, nu este suficientă pentru tenul nostru însă în multe cazuri nici nu îi acordăm suficient timp pentru a face treaba. Trebuie să conștientizăm faptul că singurele produse care fac minuni de la prima aplicare sunt cele injectabile, cremele și produsele de îngrijire fac o treabă bună pe termen lung și avem nevoie de răbdare. Produsele se introduc în rutină pe rând, în cazul în care există anumite alergii să știm exact care este produsul în cauza, dacă introducem o dată 2-3-4 produse o să ne fie greu să ne dăm seama care dintre ele nu este compatibil cu tenul nostru.

❊ Întrebare: Cât de des ar trebui să ne răsfățăm tenul cu un tratament profesional într-un salon de înfrumusețare?

Răspuns: Lunar. Pentru a vedea rezultate pe tenul nostru și a obține tot ce ne dorim de la aceste tratamente trebuie să mergem lunar. Din fericire, la multe tratamente rezultatul se vede de la prima ședință însă pentru rezultate pe termen lung, rutina este esențială. Atunci când suntem tinere, nu ne interează acest aspect atât de tare însă odată cu trecerea anilor ne dăm seama că niciodată nu este prea devreme să începem să avem grijă de tenul nostru. Am câteva cliente care regretă că au așteptat atât de mult până să acorde timp pentru a încetini procesul normal de îmbătrânire. Este adevărat că acesta este cursul firesc al vieții însă noi putem încetini acest proces cu ajutorul tratamentelor și al rutinei de îngrijire de acasă.

❊ Întrebare: Care sunt produsele cosmetice pe care le folosești zi de zi, în ritualul de îngrijire a tenului tău?

Răspuns: Un gel de curățate, loțiune tonică, apă termală, în sezonul rece folosesc zilnic și un ser, cremă de ochi, cremă de față și SPF. Acestea sunt cele de la care nu mă abat. 1-2 ori pe săptămână îmi exfoliez tenul depinde cum îl simt și tot cu aceași regularitate sau poate mai des apelez la măști acasă. Toate acestea vin în completarea rutinei de la salon. Sunt de părere că rutina de acasa cu cea de la salon fac echipă bună pentru tenul nostru și sunt importante în aceași măsură. Nu este suficient să mergem la salon regulat dacă acasă nu avem grijă să ne menținem tenul sănăstos, caz în care nici rezultatele de la salon nu vor fi pe placul nostru.

❊ Întrebare: Cel mai bun produs cosmetic folosit până acum, pe care îl recumperi și îl recomanzi cu încredere?

Răspuns: Apa termală. Da, știu, sunt mulți care nu văd nici un beneficiu de pe urma ei, însă eu o ador și de când mi-a fost prescrisă de medicul dermatolog în 2005 o cumpăr și recumpăr de fiecare dată. Este un produs care are multiple beneficii printre care hidratare, revigorarea tenului și mai ales pregătește tenul pentru crema de față care se absoarbe mult mai bine dacă este aplicată pe tenul umed. Desigur în această categorie includ și crema de față, care este un must indiferent de tipul de ten și de sezon. Știu că multe femei spun că tenul gras nu are nevoie de hidratare, nimic mai greșit. Dacă nu îi oferim tenului hidratare atunci glandele sebacee vin în ajutorul nostru și produs și mai mult sebum pentru a hidrata tenul și ajungem să avem un ten și mai gras.

❊ Întrebare: Care sunt produsele de machiaj pe care le folosești zi de zi?

Răspuns: Un corector sau anticearcăn, depinde de cum se prezintă tenul meu dimineața, puțină pudră pentru fixarea lui și pentru matifierea zonei T, stilizarea și aranjarea sprâncenelor cu un creion și un produs de fixare, mascara (produsul meu de machiaj preferat), puțin blush sau pudră de contur și un ruj sau balsam de buze.

❊ Întrebare: Cel mai bun produs de machiaj descoperit în anul 2021?

Răspuns: Un anticearcăn de la Tarte, Shape Tape, descoperit în decembrie deoarece abia acum a ajuns și la noi.

❊ Întrebare: Menționează produsele de îngrijire și produsele de make up pe care le iei cu tine în vacanțe? Dacă poți să oferi și câteva sfaturi, cum să luăm mai puține produse cu noi în bagaj, dar și să ne asigurăm că avem toate cele necesare!

Răspuns: În primul rând depinde de numărul de zile de vacanță și de perioada din an. Ca produse de îngrijire am mereu la mine: gel de curățare, apă termală, cremă de față și SPF, uneori dacă am loc iau cu mine și o cremă de ochi sau ser. Ca produse de machiaj: anticearcăn sau corector, pudră, o paletă pentru conturul feței care conține pudră de contur, blush și iluminator, produs pentru sprâncene, mascara și ruj+balsam de buze.

De exemplu paleta pentru față se poate folosi cu succes și pentru machiajul ochilor, dacă nu dorim sau nu avem loc în bagaj pentru un produs separat. Mascara în condiții extreme se poate folosi și pentru stilizarea sprâncenelor, un strat fin doar cât să le ofere puțină culoare. Rujul poate fi folosit și pe post de blush, în special pentru persoanele cu ten normal sau uscat.

❊ Întrebare: Care este sfatul tău pentru domnișoare și doamne?

Răspuns: Să nu se culce niciodată cu machiaj pe față, deși pe moment nu se vede pe termen lung acest obicei nesănătos lasă urme pe tenul nostru. Să își creeze o rutină de îngrijire bine stabilită și să se țină de ea indiferent cât de obosite sunt. Vizita la salon nu este un moft, este o investiție în noi, un ten frumos și 1 oră de răsfăț fac minuni pentru starea noastră sufletească.

❊ Întrebare: Îți mulțumesc, Mihaela, pentru răspunsuri și timpul acordat. Unde te putem urmări pentru mai multe sfaturi și recomandări de produse?

Răspuns: Mulțumesc și eu pentru invitație și pentru aceste întrebări, cred că multe femei și fete vor găsi informații esențiale printre aceste rânduri.

Mă găsiți pe:

⚡ Instagram https://www.instagram.com/thebeautytherapist/?hl=en

⚡ Facebook https://www.facebook.com/PasiunileElenei

⚡ Blog https://thebeautytherapist.ro/

⚡ Youtube https://www.youtube.com/channel/UC21c9izJZiCig75PtM9j1tw

Trebuie să ne acordăm timp pentru îngrijire și machiaj. Îngrijirea tenului stă la baza unui ten frumos, sănătos și tânăr mai mult timp. Machiajul este partea care ne ajută să ascundem mici imperfecțiuni și să ne scoatem în evidență tot ce avem mai frumos!

Tu cât timp aloci pentru îngrijire și machiaj? Respecți rutina de îngrijire zilnică a tenului? Optezi pentru un machiaj natural sau pentru unul complex, colorat? Dacă mai aveți întrebări pentru Mihaela, le așteptăm în căsuța de comentarii.

7 thoughts on “Interviu cu Mihaela Gáspár, The Beauty Therapist, despre îngrijire și machiaj”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.