Cum să folosim ideal mierea polifloră ecologică de la Apidava?

Mierea polifloră ecologică de la Apidava – un must în bucătărie

Anul acesta am avut posibilitatea de a testa mai multe tipuri de miere. Mulțumesc Brander și Apidava pentru aceste campanii inspirate. Am descoperit o miere curată și aromată. Am integrat mierea în mai multe preparate. Întocmind articole, am descoperit și multe beneficii, tips and tricks.

Mierea o putem consuma ca atare, dar și în preparate. Mierea este medicament, dar și cosmetic. Un borcan cu miere nu trebuie să ne lipsească din casă. Poate avea multe întrebuințări. Doar că încă nu le știm pe toate. O să împărtășesc cu voi cum folosesc eu mierea și ce întrebuințări i-am găsit.

Tips and tricks cu mierea polifloră ecologică Apidava

 • În bucătărie – pentru a fixa un desert pe suport!

Poți folosi câteva picături de miere pentru a împiedica tortul să alunece de pe suport. De multe ori, eu pregătesc tortul pentru cei dragi. Suportul e mai mare decât blatul de tort. Mereu am pățit ca tortul să alunece și să strice decorul. Înainte de a pune tortul pe suport. pun miere din loc în loc. Blatul se va lipi și tortul va ajunge în siguranță la sărbătorit.

 • Cum gătim corect cu mierea?

Dacă înlocuiți zahărul cu miere, atenție la gramaj. Folosiți doar 3/4 gramaj de miere pentru zahăr. Mierea este mult mai dulce. Reduceți temperatura de gătit cu 25 grade. Reduceți și cantitatea de ingrediente lichide pentru rețetele în care folosiți mierea.

 • Deserturile cu miere – un plus de aromă!

Folosind în deserturi, miere de tei, polifloră, de salcâm sau altă variantă, preparatul va fi aromat. De fiecare dată, preparatul va avea altă aromă. În plus, produsele de patiserie preparate cu miere, se vor păstra fragede mai mult timp.

 • Ingredient de bază pentru cosmetice

Mierea poate fi folosită pentru măști de față sau păr. Veți obține rezultate mult mai bune decât cu măștile din comerț. E nevoie de puțin timp liber și ingrediente puține. Măștile pe bază de miere, făcute în casă, ar trebui folosite mai des. Sunt mult mai curate și de efect.

Mierea polifloră ecologică – un plus de sănătate

Ne dorim să adoptăm un stil de viață sănătos. Trebuie să fim atenți la mâncare, dar și la cosmetice. Citesc cu atenție lista de ingrediente, la orice preparat, la orice produs cosmetic.

Am început să optez pentru produse naturale, ecologice și bio. Aleg tot ce e mai bun pentru mine și pentru familia mea. Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț!

Voi cum folosiți mierea? Ce întrebuințări are mierea pentru voi?

24 thoughts on “Cum să folosim ideal mierea polifloră ecologică de la Apidava?”

 1. Mie imi place sa folosesc mierea poliflora in ceaiuri, in special in cel de tei care este si preferatul meu! Mi se pare ca da ceaiurilor o aroma deosebita!

  Reply
 2. De câteva luni am început să folosesc și eu produse de la Apidava, iar tot ce pot să spun este că sunt extrem de mulțumită ele. Mă bucură faptul că alegi tot ce e mai bun pentru tine și familia ta!

  Reply
 3. folosesc mai rar mierea la gatit pentru ca nu prea ma lasa mama, care zice ca devine toxica la o anumita temperatura. Nu stat sa aprofundez problema, las cum zice ea. In schimb, o folosesc in ceai, limonada, iaurt. Nu ne lipseste niciodata din casa. In cosmetice… rar, ca sunt puturoasa.

  Reply
 4. Eu o folosesc pur si simplu sau mai nou am inceput s-o pun in fiecare dressing pentru salata. Imi place mult gustul in combinatie cu ulei, otet, mustar, sare si piper

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.