Cele trei fiice ale Evei de Elif Shafak recomandare lectură

Cele trei fiice ale Evei încă o carte scrisă de Elif Shafak

Cartea, Cele trei fiice ale Evei, o am de ceva timp pe listă. Mă bucur că am reușit să o citesc. Am citit câteva cărți de Elif Shafak. Puteți citi recenziile aici. Toate mi-au plăcut. Elif Shafak alege subiecte interesante. Are un stil anume de a povesti. Reușește să-ți capteze atenția și să-ți dorești să citești cât mai mult. E important ca un autor să-ți păstreze stilul de a scrie. Chiar dacă povestea nu pare interesantă, pe parcurs te atrage ca un magnet.

Această carte poate fi comandată de pe site-ul Libmag. Profitați acum, are un preț de excepție. Nu am citit niciun review despre această carte. Am ales-o datorită autorului. Eram sigură că voi descoperi încă o poveste bună!

Cele trei fiice ale Evei – povestea lui Peri

Peri este mezina familiei și preferata tatălui. Frații ei sunt comorile mamei. Așa și-au împărțit dragostea părinții ei. Tatăl ei este un om bun, dar nu prea religios, spre dezamăgirea mamei. Mama ei e o fire religioasă și respectă toate legile musulmane. Dar și toate tradițiile și superstițiile. Familia suferă o ruptură când unul dintre băieții lor este arestat și închis pentru propagandă politică. Ruptură care va afecta viitorul familiei.

Peri este susținută de tatăl ei pentru a se înscrie pentru o bursă în Oxford. Când este acceptată, tatăl ei este extrem de mândru de ea. Partea cea mai grea este să-i spună mamei. Cu greu și cu multe plânsete, acceptă și mama ca Peri să plece atât de departe de ea.

Ajunsă la Oxford, Peri își face o prietenă, pe Shirin. Fire extravagantă, Shirin reușește să o facă pe Peri să se simtă comod într-o altă cultură. Devin prietene, se ajută, petrec împreună. Se susțin și își fac confidențe. Însă nu știau viitorul ce le va aduce.

Acum, Peri este căsătorită și are o familie frumoasă. Însă o experiență neplăcută, îi reamintește de trecut. Mai bine spus, de prietena ei, Shirin și de profesorul, Azur. Dacă au fost prietene, de ce s-a rupt legătura? De ce o poză, a reușit să o arunce pe Peri înapoi în trecut? 

De ce recomand cartea, Cele trei fiice ale Evei?

Cele trei fiice ale Evei

Deși cartea are peste 400 pagini, se parcurge ușor. Stilul lui Elif Shafak te captivează. Scrie lejer, cât să te facă să citești ușor și repede. Cartea are un subiect interesant. Viața lui Peri. Cartea se împarte în capitole din prezent, 2016, copilăria, 1980, și viața în Oxford, 2000. E frumos structurată și primim suficiente detalii și indicii pentru ce ne așteaptă. Însă fără a dezvălui finalul!

Ați citit cartea, Cele trei fiice ale Evei? Dar alte cărți de Elif Shafak ați citit?

25 thoughts on “Cele trei fiice ale Evei de Elif Shafak recomandare lectură”

  1. Cand am facut comanda acu catea zie la libris, am optat intre aceasta carte si Privighetoarea de Kristin Hannah. Am ales-o pe cea din urma fiindca revenise pe stoc, am mai vrut sa o iau o data si nu era. Deci, si Cele trei fiice ale Evei, este in atenta mea.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.