De ce să alegi stilul de viață sănătos?

Spune DA pentru stilul de viață sănătos

Stilul de viață sănătos nu e un trend. Stilul de viață sănătos este o necesitate. Se promovează acum intens ideea de stil de viață sănătos. Încercăm să facem mișcare și să mâncăm sănătos și corect. Respectăm orele de somn. Ne facem timp pentru pasiuni și pentru prieteni. Da, toate acestea definesc stilul de viață sănătos. Deși toată lumea este prinsă între job și casă, mă bucur să văd oameni preocupați de starea de sănătate.

Un stil de viață sănătos înseamnă chiar și zilele petrecute la mare. Iată de ce e important să alegem o vacanță la mare o dată pe an. Este un bun tratament pentru cei care au probleme cu căile respiratorii, cum ar fi bronșita și astm. Iată de ce e bine să facem un efort și să ne trezim dimineața devreme când suntem la mare. O plimbare pe plajă pentru o cură de aerosoli este ideală.

Ce schimbări am simțit după ce am adoptat stilul de viață sănătos?

Multă lume m-a întrebat de ce am schimbat stilul de viață la 30 de ani. Că îmi va fi greu și nu voi avea rezultate. Că a fost bine și până acum. Dar eu m-am ținut de drumul meu. Nu am crezut niciodată că voi fi capabilă să număr calorii. Am ajuns la 35 de ani să o fac și mă ajută mult. Mi se părea imposibil să caut un anumit tip de produse. Mi se părea extrem de complicat. Ei bine, acum le văd de la depărtare. Știu exact unde și ce să caut. Da, e greu la început, dar e benefic pentru sănătatea noastră.

stilul de viață sănătos

 • Mai plină de energie

O viață sănătoasă înseamnă mai multă energie. Am ținut multe diete. Eram mereu obosită și trebuia să dorm și după-masa. Adoptând un stil de viață sănătos, m-am simțit mai plină de energie. Chiar dacă lucrez până târziu, a doua zi mă trezesc plină de energie. Mișcarea în aer liber mă ajută să îmi încarc bateriile rapid. Mâncarea, mișcarea în aer liber, odihna mă fac să fiu plină de energie. Suficientă energie pentru a-mi permite să pierd unele nopți.

 • Alimentație corectă – reglare tranzit și ameliorare dureri de stomac

Îmi place mult să gătesc. Și îmi place la nebunie să încerc preparate noi. Așa că stilul de viață sănătos cu schimbarea totală a alimentației, a fost pentru mine o provocare. Mâncarea sănătoasă, gătită corect din ingrediente de calitate ajută mult. Am observat că noul stil de viață mi-a ameliorat durerile de stomac care păreau fără rezolvare. Mulți prieteni mi-au mărturisit că nu mai au probleme cu tranzitul, constipația nemaifiind o problemă.

 • Mai optimistă, mai încrezătoare

Poate părea ciudat, nu-i așa? Poate totul e doar în mintea mea! Ce contează atâta timp cât funcționează! Aleg pentru mine ce este mai bine. Însă într-o lume agitată și plină de probleme, e bine să tinzi spre o viață mai sănătoasă. Nu putem spune că avem 100% un stil de viață sănătos. Dar putem încerca să facem, zi de zi, ceva în plus.

Tu ce părere ai despre stilul de viață sănătos? Ce faci pentru a avea o viață mai sănătoasă?

Foto

21 thoughts on “De ce să alegi stilul de viață sănătos?”

 1. Am schimbat si eu acolo unde am simtit nevoia, cel mai mult am de furca cu consumul de apa prea mic, oricum orice modificare se simte!

  In afara de mare mai e benefic, sa nu uitam, si Salina.
  Xox

  Reply
 2. desi duc lipsa acuta de vointa, cred ca mai usor imi este sa renunt la un aliment care stiu ca nu imi face bine, decat sa-mi pot dicta sa fiu mai optimista, sa las nervii deoparte si sa vad partea plina paharului pe jumatate gol. Te felicit pentru ca ai puterea sa faci mai mult cu tine.

  Reply
 3. O viata sanatoasa inseamna in primul rand o minte sanatoasa si vointa. Vointa de a face lucrurile cat mai bine si mai corect. Teoria o cam stim: mancat sanatos si la ore fixe, miscare, hidratare 2 litri de lichide pe zi, relaxare, somn 8 ore… cu practica e mai greu. Incerc sa ating si eu principalele puncte: alimentatie, sport. La partea cu stresul (marele inamic) nu prea imi iese.

  Reply
 4. Si eu am ales sa mănânc mai sănătos. Am început să evit dulciurile și să mănânc mai multă mâncare sănătoasă. De sport ma tin cu greu, însă sper sa remediez pe viitor.

  Reply
 5. Chiar e nevoie si de o gandire pozitiva sa ai un stil de viata sanatos pe langa alimentatie, sport si altele. Plus plimbari in aer curat si sa faci ce te face fericita 😄

  Reply
 6. Și eu mă străduiesc să am un stil de viață cât mai sănătos. Și fac asta din două motive. Primul ar fi că îmi doresc să slăbesc iar al doilea, datorită faptului că am observat că atunci când îmi tratez corpul necorespunzător ( adică cu mâncare nesănătoasă) se resimte și la suprafață mai ales pe ten.

  Reply
 7. Eu incerc si o sa incerc,măi ales acum sa vara bate la usa, sa mănânc cat mai echilibrat si sa beau cat mai multa apa.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.