Cum te ajută mersul regulat pe bicicletă?

8

Provocarea de a face mai multă mișcare

Mă bucur să văd că tot mai multă lume optează pentru mișcare. A avut și pandemia rolul ei. Ne-a învățat să apreciem libertatea. Acum că am redobândit-o, trebuie să profităm din plin. Mare parte din prietenii mei, își doresc să facă mai multă mișcare. Nici nu mai contează dacă vorbim de plimbări lungi, mers la sală sau ore de aerobic. Important e să ne mișcăm tot mai mult.

O nouă pasiune, tot mai des întâlnită este, mersul regulat pe bicicletă. Are atât de multe beneficii încât înțeleg tot mai bine această pasiune. Regret că nu știu să mă dau pe bicicletă. Încă mai sper că voi învăța la un moment dat.

Beneficii ale mersului pe bicicletă

Este un tip de mișcare potrivit tuturor membrilor familiei. Reunește prietenii și poate fi o adevărată provocare! În plus, te poți plictisi niciodată!

  • activitate de familie

Ne plângem că timpul nu este suficient pentru a face tot ce ne dorim. Mersul pe bicicletă combină timpul petrecut cu familia, mai ales cu cei mici. Dar și mișcare, atât de necesară după zilele lungi la birou. Oferă cadou copilului tău, bicicleta 24 inch și învață-l astfel să iubească mișcarea în aer liber.

  • combate sedentarismul

A merge cu bicicleta este o activitate plăcută, relaxantă. Nu sta în fotoliu, în fața TV-ului și nu te gândi că te odihnești. Îți face mult mai bine să faci mișcare. Alege bicicleta roți groase și fă o plimbare prin parc.

mersul regulat pe bicicletă

  • prilej de socializare

Oamenii cu pasiuni comune se întâlnesc constant. Comunitățile care se încheagă în jurul unei pasiuni, sunt extrem de strânse. Întâlnirile sunt dese, se face schimb de idei și se alimentează dorința de a face mai multe ieșiri.

  • plimbări în natură

În weekend, plimbările cu bicicleta pot fi mult mai lungi, în destinații interesante. Cu ajutorul bicicletei, poți ajunge în locuri frumoase. Poți să descoperi zone minunate în timpul unei plimbări. Pentru că poți ajunge cu bicicleta în locuri greu accesibile cu mașina.

Te poți încărca pozitiv pentru timp îndelungat, admirând frumusețile naturii. Acolo unde tu ajungi cu bicicleta, cu siguranță e liniște, aer curat.

Mersul regulat pe bicicletă te ajută să slăbești și să-ți menții starea de sănătate a corpului. Însă ajută mult și la sănătatea mentală. E o bună formă de deconectare, relaxare, timp cu tine!

Ce fel de mișcare obișnuiești să faci? Cum ți se pare mersul regulat pe bicicletă? Ce alte beneficii ai mai descoperit?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

8 Comments

  1. Sportul in general, de orice fel, e sanatos. Se stie de mult timp ca mersul pe bicicleta ajuta mult sanatatea noastra generala. Sper sa pot invata sa merg si eu pe bicicleta.

  2. Trebuie sa recunosc ca nu stiu sa merg foarte bine cu bicicleta, insa ma descurc de minune cu rolele. Cred ca orice forma de miscare fizica este ok.

  3. Nu stiu daca fac miscare dupa vreo regula. Eu merg mult dupa copii, o fugaresc prin parc si ies zilnic la plimbare. Ar trebui sa fac cateva exercitii de tonifiere

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
ghivece și jardiniere
Optimizarea terasei cu ghivece și jardiniere Produse menaj

Primăvara, terasele și balcoanele înfloresc Și anul acesta, primăvara s-a lăsat așteptată. După zile de frig, la primele raze de...

Close