MedFusion Forum – Ediția II Endometrioza și dezechilibrele estrogenice

Endometrioza este o afecțiune cu care mă confrunt și eu de o perioadă bună de timp. Din păcate, este destul de puțin cunoscută. Multe femei o au, puține știu de ea. Implică multă durere fizică, schimbări neplăcute, disconfort.

M-am bucurat că se organizează o conferință care are ca subiect ”Endometrioza”. Îmi doresc să aflu informații noi, utile și sunt încântată că voi putea pune întrebări specialiștilor în această problemă.

MedFusion Forum – Ediția II

Conferință multidisciplinară de educație și împuternicire adresată femeilor cu endometrioză, adenomioză, afecțiuni pelvine inflamatorii cronice și dezechilibre hormonale influențate de estrogeni

Mihaela Brăilescu este nutriționis, coach de sănătate și speaker educațional cu o viziune holistică asupra sănătății și organizatoarea acestei conferințe, Medfusion Forum – Ediția II.

Prea puțin se știe și se vorbește despre endometrioză. Endometrioza este o afecțiune feminină cu simptome dureroase și o latență de diagnostic între 5-7 ani. De la primele apariții de simptome până la primirea diagnosticului, trec ani de durere și menstruații dureroase, stări de rău, dureri la contact sexual și dureri la urinare. Din păcate, uneori diagnosticul este greșit, iar tratamentele costisitoare nu sunt potrivite. Unele femei nu prezintă deloc simptome specifice, și endometrioza este descoperită întâmplător în grade avansate, când este necesară îndepărtarea pe cale chirurgicală a organelor pelviene. 

În prezent, există medici specializați care pot detecta și trata endometrioza. Prin diverse abordări, se poate diminua progresia bolii pentru ca femeile să aibă o viață fără dureri. 

Această conferință va aborda subiecte din punct de vedere ginecologic, endocrinologic, gastroenterologic și nutrițional, astfel ca femeile să aibă informațiile clare.

Mesajul conferinței este că femeile au puterea să țină sub control simptomele și să meargă pe un drum de vindecare și să înțeleagă că această putere le aparține în totalitate. Alături de ele, există echipa multidisciplinară de profesioniști care vor oferi resurse și instrumente de calitate pentru a face posibil acest lucru.

Speakeri invitați:

 • Dr Oana Gălan – medic primar Obstetrică – Ginecologie, membru Endo Institute,
 • Dr. Mădălina Gorgan – medic specialist Gastroenterologie, Tehnician nutrioționist,
 • Dr. Romina Rădi – medic specialist Endocrinologie
 • Mihaela Brăilescu – Nutriționist Dietetician, Instructor de Womb Yoga,
 • Clarisa Iordache – Fondator și președinte al Asociației Eu și Endometrioza

Conferința va avea loc, sâmbătă, 11 martie 2023, Hotel Platinia Cluj-Napoca, cât și online. Bilete aici.

Eu de abia aștept conferința ca să aflu informații noi. Am multe întrebări de adresat și mă bucur că voi primi răspunsuri de la o echipă de medici specialiști.

6 thoughts on “MedFusion Forum – Ediția II Endometrioza și dezechilibrele estrogenice”

 1. Buna! Inainte de sarcina ma confruntam si eu cu dureri menstruale destul de neplacute, dar dupa sarcina au incetat. Presupun ca sunt o norocoasa. Multa sanatate tuturor!

  Reply
 2. Ca femeie cred că este bine să știm cât mai multe despre această boală. Mulțumim pentru invitația la conferința!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.