Ce este blândețea?

Blândețea este o comoară. Îmi place să cred că ea există în fiecare dintre noi. Unii o expunem, alții o ascund adânc în inima lor. Nu e greu să fii bun, dar nu e nici ușor dacă nu ești pregătit pentru ce poate urma.

Să fii blând, auzim așa de des acest îndemn. Lumea are nevoie de bunătate și blândețe, trebuie să înțelegem acest lucru. Oamenii blânzi emană o energie atât de bună. Ne-am dori să fim alături de ei în momentele în care ne dorim liniște.

Ce este blândețea? Cum e un om blând?

Cred că fiecare dintre noi are momente de blândețe. Însă a fi mereu un suflet blând e nevoie de multă calmitate, empatie, amabilitate. Cu blândețe, acesta reușeste să treacă peste orice greutate, peste orice obstacol.

Îi admir pe cei care pot să fie mereu blânzi. Le caut compania pentru că iau din energia lor bună, mă inspiră, îmi dau și mie din liniștea lor.

Un om blând e un om echilibrat, un om mulțumit de ceea ce are și de ce a realizat. E persoana care a învățat să se bucure de tot, să nu judece și să fie recunoscător.

Cum poți să devii un om mai blând? Cu răbdare, în timp!

Aceasta cred că poate fi o adevărată provocare. Într-o lume mereu pe fugă și atât de agitată, e greu să-ți păstrezi calmul, să fii bun. Dar făcând constant exerciții, cred că poți ajunge un om mai blând.

Prima dată, trebuie să te iubești mult pe tine însuți, să te accepți așa cum ești. Să practici exerciții de recunoștință. E atât de important să fii bine tu cu tine. Ordinea să se regăsească în mintea ta, în gândurile tale, în toată viața ta.

Și nu uita că toate acestea necesită răbdare și timp. Există oameni blânzi prin natura lor, dar blândețea poate fi și dobândită. Iată de ce afirm că e nevoie de răbdare.

blândețea

Un om blând este o sursă de inspirație

Oamenii blânzi au un farmec aparte, mie îmi dau o stare de liniște deosebită. Îmi place să fiu în preajma lor și de cele mai mult ori mă inspiră. Mă ajută să mă liniștesc, să gândesc limpede și să fiu obiectivă.

Blândețea este necondiționată. Ea nu trebuie să apară doar când alții sunt buni cu noi. Trebuie să fim blânzi cu toti pentru că nu știm în sufletul fiecăruia ce se ascunde.

În plus, cred că trebuie să fim blânzi mai ales cu cei care sunt triști, supărați, nervoși. Ei au nevoie cel mai mult de gesturi pline de bunătate. Chiar dacă atitudinea lor, starea lor nu se va schimba pe moment, în timp bunătatea primită îi va liniști. Va fi exact ce au nevoie.

Sfatul meu? Fii blând! Fii bun! Cu toți cei din jur, necondiționat!

8 thoughts on “Ce este blândețea?”

 1. Sincer si cu tristete o spun ca intalnesc foarte putine persoane blande!Eu trec de vreo 3 ani printr-o perioada foarte grea cu copilul meu si din firea mea sunt o persoana blanda dar am inceput sa imi pierd rabdarea si e foarte grea lupta cu mine pentru ca nu imi place de mine si starea mea.Ma lupt zilnic si nicum nu prea mai reusesc sa fiu blanda,asa cum am fost!😑

  Reply
 2. Cred că blândețea vine mână în mână cu răbdarea și atunci când cea de-a doua îți cam lipsește… este și prima afectată. Dar putem măcar încerca.

  Reply
 3. cred că blândețea va deveni o raritate, date fiind stresul i tot felul de griji și probleme prin care trecem. Eu sunt un om blând și calm, iar când mi se întâmplă să mai ies din apele mele, mă gândesc imediat ce îmi face bine? Ce mă ajută? Să-mi ies din fire sau să fiu blândă, calmă?
  Mulțumesc pentru articol!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.