Maritata cu un beduin – Marguerite van Geldermalsen, 2007

maritata cu un beduinBeduinii – oamenii desertului!

O noua carte inseamna o noua poveste, o noua aventura, noi informatii !

In fuga noastra zilnica dupa bani si realizare profesionala, obisnuiti sa avem un confort ridicat acasa si la servici, uitam ca exista inca atatea triburi care nu beneficiaza de nimic. Dar totusi ne pot invata o lectie simpla, dar pe care multi au uitat-o despre ospitalitate. Prin aceasta carte, reusim sa aflam mai multe detalii despre viata beduinilor. Ei sunt de origine islamica si sunt foarte cunoscuti pentru ca respecta foarte strict regulile si traditiile religiei. Numele de beduin vine din cuvantul arab badawi, care se traduce locuitor al desertului. Beduinii sunt cei ce din cele mai vechi timpuri traiesc organizati in triburi si strabat centura desertica a Africii, extinzandu-se de la coasta Atlanticului a Saharei pana la Peninsula Sinai si desertul Arabiei. Numarul lor nu se cunoaste cu exactitate, dar se presupune a fi undeva peste 11 milioane, si sunt raspanditi in Israel, Africa si Orientul Mijlociu.

Beduinii sunt renumiti pentru partea lor artistica, muzica si poezie, iar o masa traditionala cuprinde paine traditionala coapta pe foc, orez picant si carne, cafea tare si spectacole!

Din nou o poveste de dragoste dintre doi oameni de religii si culturi diferite. El – simplu om al desertului, ea obisnuita cu confortul unei civilizatii moderne. Din fericire, ea reuseste sa se adapteze si sa se integreze foarte bine in aceasta societate si chiar trece la religia lui!

Te invit sa citesti o carte despre o calatorie cu sfarsit deosebit. O carte ce ne invata ca dragostea si intelegerea, sunt cele care leaga doi oameni.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.