Manastirea Nicula – judetul Cluj

oldchurchDin cele mai vechi timpuri, oamenii au crezut intr-o putere nevazuta, pentru unii se numeste Dumnezeu, pentru unii este un zeu sau un obiect sacru. Noi, crestinii, ne manifestam credinta prin participarea la slujbele religioase, acolo gasim liniste si intelegere, sfaturi.

“Credinta este esenta dorintei.” Prentice Mulford

Manastirile se gasesc intr-o zona linistita, de padure, departe de agitatia si aglomeratia orasului, un loc unde sa te poti reculege, sa te poti ruga, sa poti comunica cu Divinitatea.

O vizita la manastire este un lucru bine-venit in orice zi. Manastirea Nicula este la 45 de km de Cluj-Napoca, ea dateaza din secolul al XVI-lea, si este renumita pentru Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, care a lacrimat din 15 februarie pana in 12 martie 1699. Se spune ca ochii Maicii Domnului au devenit vii si au izvorat lacrima datatoare de viata. In lacrimile ei, si au gasit ecou bucuria si tristetea, speranta si deznadejdea, iubirea si visele celor care si-au pus nadejdea in Divinitate, dovedindu-se astfel puterea Maicii Domnului.

Intr-o lume plina de interese, intr-o societate care a uitat sa creada in Dumnezeu, sa nu uitam sa ne rugam, sa credem, sa fim alaturi de cei care au nevoie de noi, si, mai presus de orice, sa nu uitam sa avem grija si de sufletul nostru.

An de an, aici la Manastirea Nicula, credinciosii vin in pelerinaj la sarbatori si respecta traditia si se roaga.

Asa cum spunea Nicolae Steinhardt, in Jurnalul fericirii, “Credinta e suprema arma secreta, care anihileaza toate necesitatile, imprejurarile si pulverizeaza hazardul”.

1 thought on “Manastirea Nicula – judetul Cluj”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.