Recomandare filme: Lee Daniels’ The Butler şi Captain Phillips

the-butler-poster

Lee Daniels’ The Butler – 2013 – acţiune, dramă, biografie

Unul dintre filmele pe care vi le recomand cu drag, un film care m-a impresionat cu  adevărat. După ce tatăl lui Cecil a fost ucis de către proprietarul lui, Cecil a fost luat ca sclav în casa celui care i-a distrus familia. Ani de-a rândul învaţă cum să servească ceaiul, cafeaua şi să facă treburi mărunte prin casă. Adolescent fiind, decide că e momentul să plece în lume, să nu mai fie servitor. Desculţ şi flămând, ajunge să bântuie prin oraşe în căutarea unui loc de muncă. Atunci când i se oferă un job într-un hotel luxos, este cel mai fericit om. Datorită purtării sale exemplare, el ajunge majordom la Casa Albă. Are onoarea să servească mai mulţi preşedinţi, este un martor pasiv la mai multe evenimente istorice, chiar şi la Mişcarea pentru drepturile civile americane pentru oamenii de culoare, unde este implicat fiul său mai mare, Louis.

Filmul este povestea de viaţă a majordomului de la Casa de Albă, un om deosebit şi devotat, care ajunge să fie răsplătit chiar de primul preşedinte american de culoare, Barak Obama.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=omJedbKwzLg]

CaptainPhillipsTomHanks

Captain Phillips – 2013 – acţiune, dramă, biografie

Povestea adevărată  a Căpitanului Richard Phillips de pe nava americană Alabama şi deturnarea primei nave americane de către piraţi somalezi după mai bine de 200 de ani.

Filmul prezintă calmul şi profesionalismul cu care căpitanul Phillips încearcă să facă faţă atacului somalezilor asupra navei sale ce transporta alimente. Dacă prima dată reuşeşte să scape de piraţi, a doua oară reuşeşte doar să salveze nava şi echipajul, iar el este luat prizonier de către somalezi şi speră ca armata navală americană să ajungă la timp pentru a-l salva.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hkQOfZqBfgI]

Ce filme interesante aţi văzut în această mini-vacanţă?

3 thoughts on “Recomandare filme: Lee Daniels’ The Butler şi Captain Phillips”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.