Iubirea 2.0 de Barbara L. Fredrickson recomandare lectură

Cartea Iubirea 2.0 am primit-o cadou de la Pagina de Psihologie, în cadrul unui eveniment, Creative Community. Fiecare carte în parte este o mare bucurie pentru mine. Biblioteca mea primește cu drag noi titluri. Mie îmi place să citesc cărți cu subiecte cât mai variate. După ce finalizez o carte, îmi place să vin pe blog și să vă povestesc despre ea, încurajându-vă să o citiți.

Mă așteptam ca această lectură să fie profundă, complexă și să mă îndemne la analiză și exercițiu. Exact așa este și am găsit atât de multe informații utile. Această carte face parte din provocarea mea de a citi, zi de zi, minim 50 de pagini. E un obicei de care mă bucur că reușesc să mă țin, astfel am reușit să citesc mai multe cărți.

Iubirea 2.0 o analiză profundă despre

acest sentiment minunat

Autoarea spune că ”iubirea este emoția noastră supremă” și m-a făcut să mă gândesc dacă noi, oamenii, am putea trăi fără iubire. Oare cum ar fi viața noastră fără să iubim?

Ni se explică ce este iubirea, ce se declanșează în sufletul nostru și în mintea noastră, când iubim. Mi-a plăcut mult și că s-a pus accentul pe iubirea de sine, urmată de iubirea pentru ceilalți. Cum poți să iubești pe cineva, dacă nu ești capabil să te iubești pe tine? Sau cum poți să spui că iubești dacă nu poți să dai o definiție sentimentului de iubire? Dacă ar fi să definesc iubirea, m-aș gândi la ce sentimente m-au încercat atunci când am iubit cu adevărat pe cineva, ar fi un cumul de emoții. Cu siguranță, nu aș putea defini exact cum aș vrea, iubirea, sau cum ar merita.

Iubirea e veșnic regenerabilă

Contrar credințelor, iubirea nu este exclusivă, durabilă și necondiționată. Nu ne rezervăm iubirea pentru sufletul pereche, ci și pentru toți cei din jur. ”Raza de acoperire a iubirii este mult mai amplă”.

Absența sau prezența iubirii influențează tot ceea ce gândim, simțim, facem și devenim. V-ați gândit vreodată cât de plini de energie vă simțiți când nutriți sentimente de iubire față de altă persoană? Nimic nu mai pare imposibil, suntem mai buni, mai creativi mai inspirați, totul pare să aibă o soluție. Iubirea poate fi generată oricând dorim și e nevoie, prin exercițiu.

Iubirea 2.0

Iubirea ține puțin, dar revine des

Acesta a fost gând care mi-a persistat mult în minte. Citind această carte mi-am dat seama că iubirea e diferită de cum mi-am imaginat-o. Am realizat că ea apare de fiecare dată când rezonezi cu o persoană, și nu e nimic greșit. Împărtășirea de idei și emoții crea duce la sentimentul de iubire.

Se spune că iubirea din cuplu dispare după trei ani. Cartea deslușește misterul, să zic așa. Iubirea definește o emoție puternică la început când ne cunoaștem. Ne unește ca și cuplu la început de drum. În timp, se creează legături, ne luăm angajamentul unul față de celălalt. Astfel reușim să creem un sentiment mult mai profund, generăm siguranța relației.

Iubirea trebuie îngrijită, întreținuță, susținută, dar și apreciată, prețuită. Vă asigur că după ce veți citi cu atenție această carte, vă veți schimba total percepția asupra a ceea ce înseamnă să iubești.

Legăturile pe care le legăm cu partenerul, cu oamenii, sunt de durată, și nu iubirea. Ai sentimentul de iubire când persoana este lângă tine. Dacă ai avea în permanență acel sentiment de iubire, nu ai mai putea face nimic fără să fie el lângă tine.

Iubirea de sine și a iubi la bine și la rău

Iată două capitole care mi-au captat cel mai mult atenția. Iubirea necesită exercițiu, învățăm să iubim pentru că iubirea are nevoie de siguranță și conexiune. Cum să te simți în siguranță în compania cuiva când tu te critici în permanență? Sau cum poți avea încredere în cineva când tu te simți superior tuturor?

Fii corect cu tine și asigură-te că ai o părere corectă despre ce știi și ce poți. Nu te mai critica când ai discuții cu tine însuți.

Poți să ajungi să te iubești și să te înțelegi prin exercițiu. Cartea oferă sugestii de exerciții pentru a-ți veni în ajutor, practică-le, vei avea doar de câștigat. Iubirea de sine te va ajuta să treci peste vești proaste și dezamăgiri, supărări, adoptând o atitudine mai stabilă, mai liniștită pentru a nu te destabiliza prea mult.

Iubirea pentru ceilalți e un ajutor pe care îl putem oferi fără să ne dăm seama cât bine poate face și cât e de valoros. În aparență, oamenii par bine, însă doar ei știu ce se ascunde în sufletele lor. Fiecare dintre noi am simțit nevoia, la un moment dat, de a fi iubiți, susținuți cu un zâmbet, o privire blândă. Pentru că iubirea înseamnă conexiune și puterea ei este dincolo de cuvinte.

Închei recenzia acestei cărți, citite în două zile, dar cu un mare impact asupra mea, cu un citat care mi-a rămas în minte. ”Să iubești o singură persoană cu o iubire singulară este insuficient și trist. Să-i iubești pe toți este minunat.” Thomas Traherne

În ce relație ești tu cu iubirea? Oferi iubire, primești iubire? Mi-as dori ca toți cititorii acestui blog de lifestyle să aibă parte de multă iubire și să ofere iubire fără limite!

4 thoughts on “Iubirea 2.0 de Barbara L. Fredrickson recomandare lectură”

  1. Eu ma descurc destul de bine cu iubirea, ma iubesc pe mine si ii iubesc pe ceilalti(bine, nu pe toti), dar cred ca iubirea are multe fatete si abia astept sa citesc cartea asta.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.