Recomandare concert: ”Ion Paladi și Orchestra Lăutarii” – 2 decembrie – Cluj-Napoca

poster 11

Ion Paladi și Orchestra Lăutarii vor susține un concert extraordinar la Cluj

Concert de zile mari se va organiza la Casa de Cultură a Studenților din Cluj în data de 2 decembrie, ora 19:00. Manifestarea este dedicată evenimentului istoric din 1 decembrie 1918. În cadrul spectacolului “Dorul Basarabiei”, sub bagheta maestrului Nicolae Botgros vor evolua cele mai îndrăgite personalități ale lumii artistice.

Ion Paladi este unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară din Basarabia, dar este iubit și stimat, în egală măsură, pe ambele maluri ale Prutului. Artistul a cucerit inimile românilor cu binecunoscutele piese “Bine-i şade mesei mele”, “Mama mea icoană sfîntă”, “Foaie verde şi-un chiperi”.

Anul trecut, de Ziua Naţională a României, artistul a lansat piesa “Dorul Basarabiei”, care se bucură și de un frumos videoclip: http://y2u.be/KFIGdjW-YIY

În videoclip se reflectă acţiunile anilor 1930 – 1940, dar şi din zilele noastre. Imaginile redau o povestea emoționantă dintre un băieţel şi o fetiţă a căror prietenie s-a transformat mai târziu într-o relație de dragoste. Circumstanțele istorice au dus la despărțirea celor două maluri ale Prutului cu „sârmă ghimpată”, separând familii şi destine. Eroii se reîntîlnesc doar în zilele noastre, după declararea independenţei Republicii Moldova.

Ion Paladi îi va avea alături pe scena din Cluj pe legendarul violonist și dirijor, maestrul Nicolae Botgros și orchestra “Lăutarii”, dar și artiști consacrați: Nicolae Glib, Lidia Bejenaru, Nicolae Ciubotaru, Ioana Căpraru, Cristian Botgros.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KFIGdjW-YIY]

Biletele sunt disponibile la Casa de Cultură a Studenților (orar 10 – 19) şi la Agenția Teatrală Casa de Cultură a Studenţilor (orar 11-17).

Preţul unui bilet variază în funcţie de categorie:

Categoria I: 100 lei.

Categoria II: 50 lei.

Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj – Napoca, luni, 2 decembrie, ora 19!

Ne vedem acolo!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.