Recomandare concert: ”Crăciun în pași de vals – Vienna Classic Christmas” – 13 decembrie – Cluj-Napoca

0

Afis VIENNA CLASSIC CHRISTMAS 2013 turneu(1)

Strauss Festival Orchestra Vienna prezintă, pentru al cincilea an consecutiv în România, spectacolul Vienna Classic Christmas. Ansamblul vienez, înființat în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, a primit în rândurile sale de-a lungul anilor pe cei mai talentați artiști, păstrându-și, astfel, supremația între orchestrele de același gen. De cinci ani, publicul din România intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă în pași de vals și de fiecare dată, spectacolele vienezilor au fost sold-out. Strauss Festival Orchestra Vienna este binecunoscută de publicul din România, mai ales că în 2008 s-a numărat printre invitații de onorare ai Festivalului Enescu.

Potrivit tradiției începute în urma cu cinci ani, Strauss Festival Orchestra Vienna va introduce publicul din România în fastuoasa epocă a Vienei Imperiale, evocată de muzica rafinată a familiei Strauss și a altor ilusșri compozitori. Orchestra va fi condusă în acest an de un reprezentant de prim rang al muzicii vieneze, maestrul Günter Seifert. Cei peste 40 de ani de activitate ai maestrului Seifert la Filarmonica din Viena și la Opera de Stat din Viena, numeroasele premii, distincții și activități artistice îl recomandă ca un excelent dirijor și violonist, care continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara în mână.

Strauss Festival Orchestra Vienna va răspândi fascinația muzicii autentice vieneze peste întreaga Românie, în cadrul unui amplu turneu național. În acest an, ne vom bucura de un invitat special în spectacol, tenorul Robert Nagy, care stârnește entuziasmul publicului prin lejeritatea cu care ia acutele, prin rafinamentul frazei și al subtilităților expresive. Vocea tenorului Robert Nagy a făcut senzație în toată Europa și milioane de spectatori au fost fascinați de rolurile pe care artistul le-a interpretat. Concertele se desfășoară potrivit calendarului:

Miercuri, 11 decembrie, TIMIȘOARA – Teatrul Național

Joi, 12 decembrie, ORADEA – Teatrul Național

Vineri, 13 decembrie, Cluj Napoca – Teatrul Național

Sâmbătă, 14 decembrie, TÂRGU MUREȘ – Palatul Culturii

DuminicĂ, 15 decembrie, SUCEAVA – Casa de Cultură a Sindicatelor

Luni, 16 decembrie, IAȘI – Teatrul Național

Marți, 17 decembrie, PIATRA NEAMȚ, Casa de Cultură a Sindicatelor

Miercuri, 18 decembrie, BACĂU – Teatrul de Vară “Radu Beligan”

Joi, 19 decembrie, ALEXANDRIA, Casa de Cultură a Sindicatelor

Vineri, 20 decembrie, BUCUREȘTI, Sala Palatului

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului național-cultural “Artă contra drog – 2013“, inițiat de CIADO România în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Palatul Național al Copiilor și Universitatea “Andrei Șaguna” din Constanța.

Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală (orar 11 – 17) şi la Casa de Cultură a Studenţilor (orar 10-19).

Preţul unui bilet variază în funcţie de categorie:

Categoria I: 150 lei.

Categoria II: 100 lei.

Categoria III: 75 lei.

Spectacolul va avea loc la Teatrul Național din Cluj – Napoca, vineri, 13 decembrie, ora 19!

Ne vedem acolo!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Oameni anxioși de Fredrik Backman
Oameni anxioși de Fredrik Backman recomandare carte

Oameni anxioși de Fredrik Backman - cartea mult așteptată Oameni anxioși de Fredrik Backman a fost cartea mult dorită. Îmi...

Close