Întocmește eficient lista de cumpărături

6

Cât de mult ajută lista de cumpărături?

A merge la cumpărături este o activitate necesară. Pentru mulți, reprezintă o corvoadă, și li se pare că necesită prea mult timp. Pornim la cumpărături fără lista întocmită. Ajungem să cumpărăm mai multe produse decât avem nevoie. Cheltuim mai mult decât estimasem și intervine frustrarea.

Iată de ce e bine să redactăm lista de cumpărături, acasă. Verifică ce produse, ingrediente ai deja în casă. Gândește-te ce preparate vrei să gătești și treci pe listă cele necesare. Nu pune mai mult decât ai nevoie pentru trei, poate patru zile. Consumă ce ai în casă înainte de a tot cumpăra altele. Improvizează preparate cu ce ai prin frigider, bucătărie.

Întocmește eficient lista de cumpărături

Evită să faci risipă de alimente. Cumpără doar acele produse care îți sunt necesare. Verifică termenul de valabilitate al alimentelor. Dacă nu ajung să fie gătite, măcar să nu expire și să fii nevoit să le arunci. Congelează dacă ai gătit prea mult și nu se consumă. La momentul potrivit, va fi o bună și rapidă variantă de cină.

lista de cumpărături

Cumpărături de weekend

Dar pentru weekend, altfel trebuie să arate lista de cumpărături. Peste săptămână, tindem pentru preparate rapide, sățioase, sănătoase. Însă pentru weekend, trebuie să ne gândim și la răsfăț.

  • Nu uita să treci pe listă, șampanie. Serile frumoase de weekend merită un răsfăț. Un vin spumant servit la cină, ne ajută să ne relaxăm. Iar peste zi, poate fi ușor încorporat într-un cocktail fresh. Șampania nu trebuie servită doar în zile de sărbătoare sau la un eveniment anume. Putem face din fiecare zi, una specială, în care ne putem delecta cu această băutură minunată.
  • Nu uita să treci pe listă, desert! În weekend, ne place și merităm să ne răsfățăm cu ceva dulce. Dacă timpul ne permite, putem realiza diverse deserturi în funcție de anotimp sau de preferințele familiei. Întotdeauna, un chec este o bună opțiune. Ușor de preparat, cu puține ingrediente, și poate fi realizat după bunul plac. Merge de minune cu bucăți de ciocolată, fructe proaspete sau confiate. Se poate servi cu cafeaua de dimineață sau ceaiul de la prânz, chiar și cu șampania de la cină.
  • Nu uita să treci pe listă, lactate și sortimente de brânză și caș! Zilele de weekend sunt pentru relaxare și mâncare ușoară. Poți întocmi rapid un platou cu brânzeturi, chiar și dacă ai musafiri neanunțați. Laptele nu trebuie să lipsească pentru cafea, cacao cu lapte sau cereale cu lapte. Iaurtul trebuie să fie la îndemână. Gustarea ideală dintre mese, minunat la smoothie răcoritoare.
  • Nu uita să treci pe listă, carnea de grătar! Prietenii și familia se adună în weekend. Dacă vremea permite, și ai la îndemână o carne bună, poți rapid să pregătești un grătar. Rapid poți adăuga și niște legume. Iar cina este gata într-un timp scurt, cu minim de efort și deranj.

Lista de cumpărături – ajutor de nădejde!

Vă recomand să nu plecați la shopping fără o listă bine realizată. Încearcă să nu pui în coș prea multe lucruri care nu sunt pe listă. Lista a fost întocmită acasă, în liniște, cu mintea limpede, fără tentații. Știm că în magazin există multe ispite, dar e bine să nu cedăm la toate.

Cum arată lista de cumpărături de weekend pentru tine? Pleci la shopping cu sau fără listă? Ți se pare că ea te ajută sau parcă te încurcă?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

6 Comments

  1. Si eu fac liste de cumparaturi. Desigur ca mai cumpar si impulsiv, ceea ce gasesc pe moment si imi atrage atentia. Se intampla sa cumpar si ce nu trebuie, dar de obicei ma orientez spre gusturile pe care le avem in familie. Mai incerc si noutati, desigur! Mi-ai facut pofta de niste chec, pun pe lista!

  2. Imi propun si eu de multe ori sa-mi fac o lista de cumparaturi inainte de a pleca de acasa. Din pacate lista de cumparaturi fac atunci cand se duce sotul la cumparaturi. Sa stii ca am realizat ca el nu este atat de pofticios ca mine si nici atat de tentat de tot felul de nimicuri

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
dezvoltare personală
De ce ne ajută să citim cărți despre dezvoltare personală?

De ce ne ajută să citim cărți despre dezvoltare personală?  Oricât de mult am dori să înțelegem ceea ce se...

Close