The Prestige, 2006 – drama, fantastic, mister

The PrestigeThe Prestige a fost unul dintre filmele cu un final la care nu m-as fi gandit. L-am revazut duminica si vreau sa ti-l recomand si tie.

E un film despre magie, trucuri, dorinta a fi mai bun decat celalalt magician, de a avea cele mai interesante numere de magie, indiferent de pretul platit. Intrebarea care urmareste filmul este “Ce nod ai legat ?”

Doi prieteni, Rupert Angier si Alfred Borden, impreuna cu sotia lui Borden, lucreaza cu un magician si dau spectacole. La un moment dat, cei doi trebuie sa o lege de maine si picioare, evident nodul trebuia sa fie unul simplu, din care ea sa se poata dezlega in timpul trucului. Din pacate, ea nu mai reuseste sa desfaca nodul si moare inecata. Si apare mereu intrebarea in mintea celor doi “Ce nod ai legat ?”

Rivalitatea dintre doi magicieni sporeste atunci cand unul dintre ei executa ultima iluzie.

Filmul este regizat de renumitul scenarist si regizor, Christopher Nolan, si este povestea unei prietenii ce se transforma in rivalitate.

Replica de inceput este aceeasi cu cea de final, a lui Cutter, inginerul magicienilor, si iata cum descrie el un numar de magie unui copil “Fiecare mare truc magic consta din trei etape. Prima este numita ‘The Pledge’/’Promisiunea’: magicianul iti arata ceva obisnuit, dar bineinteles ca nu este chiar asa. A doua etapa este numita ‘The Turn’/’Transformarea’, in care magicianul face ca acel lucru obisnuit sa faca ceva extraordinar. Acum, daca va veti uita dupa un secret, nu-l veti putea gasi. De aceea exista o a treia etapa numita ‘The Prestige’/’Iluzia’. Aceasta este partea cu vartejuri si intoarceri, unde viata atarna in balanta si tu vezi ceva care te socheaza, asa cum nimic nu a mai facut-o pana acum”.

Insa pana unde e dispus un magician sa mearga pentru a avea cel mai bun truc ? Pentru a atrage cat mai multi spectatori ?

Nu uita partea de inceput a filmului, o padure plina cu multe palarii negre aruncate peste tot. Mai tarziu, vei intelege ce e cu ele !

Te las sa descoperi misterele magiei intr-un film deosebit !

1 thought on “The Prestige, 2006 – drama, fantastic, mister”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.