Idei de vacanță în siguranță

Idei de vacanță pe timpul pandemiei

Pandemia ne-a dat toate planurile peste cap. Însă omul este capabil să se adapteze la diverse condiții. În lunile de iarnă, visăm la vacanța de vară. Lunile de primăvară sunt despre căutarea destinației de vacanță. Anul acesta, lucrurile sunt diferite. Nu știm dacă vom avea posibilitatea să ieșim din țară. Poate condițiile impuse vor fi prea dificile și atunci vom decide să rămânem în țară.

Nimic nu ne împiedică să căutăm idei de vacanță. Cu siguranță, există locuri frumoase în țară pe care încă nu le-ai bifat. Există și locuri de care ne-am îndrăgostit și dorim să revenim. Avem nevoie de vacanță. Stresul din ultimele luni se tot adună. Câteva zile de deconectare merităm din plin.

În căutare de idei  de vacanță

Stabilește ce fel de vacanță îți dorești. Zile de leneveală sau zile de plimbare și explorare? Destinația, mijlocul de transport, numărul de zile. Iată câteva idei de concediu pentru anul acesta plin de restricții.

 • șosele naționale renumite

Nu ai cum să nu îți dorești să mergi pe Transalpina și Transfăgărașan. Eu, deși am fost de câteva ori, aș reveni cu drag. Vrei o plimbare plină de adrenalină și aventură? Îți recomand aceste trasee pe motociclete. În plus, cu motocicleta, vei învăța să te descurci cu mai puține bagaje, dar să te bucuri de o nouă senzație unică! Motocicliștii au fost mereu o comunitate tare unită, asta mi-a plăcut tare mult la ei. Poate și din acest motiv, mi-ar plăcea să încerc o astfel de experiență. Știu că aș primi suport și sfaturi de la o comunitate strânsă. Contează foarte mult.

 • vacanță la mare

Iubim marea și îi ducem dorul tot anul. Iar acum ne vedem nevoiți să găsim alternative. Nu ne dorim locuri aglomerate. Căutăm liniște, dar să avem marea aproape. Probabil e momentul să descoperim vacanța cu rulota. Există o varietate de rulote spațioase și cu condiții foarte bune. Pe drumul spre mare, te vei putea opri să staționezi în locuri deosebite. Nu vei fi condiționat de numărul de zile de vacanță. De multe ori, ne-am dori să mai stăm 1-2 zile, dar camerele de hotel nu mai sunt libere. Cu rulota, ai avantajul că îți poți prelungi vacanța cât dorești.

 • vacanța la munte

La munte, avem posibilitatea de a păstra distanța socială mult mai bine. Centrele de cazare au un număr limitat de camere. Te poți plimba prin păduri, pe munte, departe de aglomerație. Așa îți vei putea reîncarca bateriile mult mai bine. Natura are multe de oferit în fiecare anotimp. Putem să descoperim locuri frumoase, de care să ne bucurăm în liniște, alături de familie.

Tu ce idei de vacanță ai pentru acest an diferit? Unde ți-ar plăcea să ajungi în țară? Ce obiective turistice ți-ar plăcea să bifezi?

Foto

20 thoughts on “Idei de vacanță în siguranță”

 1. Deși mi-am planificat să merg la mare, prefer sa evit mulțimile anul acesta. Voi vizita mai multe locuri dragi, liniștite, îmi doresc deconectare și multă liniște.

  Reply
 2. Ideea cu rulota ne atrage tare si pe noi. Cred ca este in prezent cea mai safe metoda de a calatori si a te bucura de natura. Este, din pacate, si costiditoare.

  Reply
 3. Eu nu am modificat absolut nimic si nici nu am de gand sa fac asta. Voi pleca in Turcia, la final de august, asa cum am stabilit. Biletul e deja platit, plec oricum cu masina

  Reply
 4. Tu stii cat visez la o rulota, cu care sa pot vizita lumea intreaga? Poate ca voi reusi candva sa imi indeplinesc visul. Anul asta visez mai realizabil, macar sa pot merge undeva in tara 2-3 zile.

  Reply
 5. Sincera sa fiu eram resemnata cu vacanta pentru anul asta pentru ca stiam ca voi avea bebe mic. Cu toate astea am mari sperante sa ajung vreo 2-3 zile la noi la mare

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.