Idei cum să ne amenajăm un colț verde pe terasă

 

Indiferent că stăm la casă sau la apartament, asta nu ne împiedică să ne dorim un colț verde, vesel, plin cu flori colorate și plante parfumate. Admirăm mereu curțile și balcoanele frumos amenajate care ne aduc natura mai aproape.

De cele mai multe ori, balcoanele reprezintă locurile unde înghesuim fel de fel de lucruri la care nu vrem să renunțăm, dar nu mai avem loc de ele în casă. E păcat, zic eu, să nu valorificați la maxim și în mod plăcut fiecare colțișor al locuinței voastre.

În primul rând, vă recomand să renunțați la toate lucrurile care nu vă sunt necesare pe terasă și să încercați să vă gândiți ce anume v-ar plăcea să aveți acolo. Mult mai ușor puteți să amenajați un spațiu gol, mai ușor vă puteți imagina cum ar arată mai bine să fie amenajat colțul mult dorit, De multe ori, vreți să mergeți în parc, să citiți în liniște, dar fie plouă, fie e prea departe și atunci apreciați la maxim colțul verde de pe terasă.

În al doilea rând, alegeți ghivece și jardiniere colorate, de diferite mărimi și forme pentru un plus de veselie. Mie îmi place ca florile de talie mică – panseluțe, crăițe, flori de gheață – să fie în ghivece colorate, dantelate ca și acesteaPentru mușcate, aleg mereu jardiniere imitație de lemn pe care le găsiți aiciarată mult mai bine, sunt deosebite și se potrivesc mai bine ideii pe care dorim să o implementăm. Petuniile și fuchsia arată foarte bine în ghivece suspendate 

balcon verde

Un colț verde presupune și mici arbuști și flori ornamentale, chiar dacă nu au flori tot timpul, verdele lor este odihnitor. Aceste ghiveci pătrate, mai mari ca dimensiune, sunt potrivite pentru trandafirii japonezi, pentru tuya, pentru leandru. Le puteți așeza pe jos sau pe diferite suporturi, să faceți un contur verde al terasei, apoi pe lângă ele, flori mici și colorate, iar partea de sus o împodobiți cu ghivece suspendate cu flori curgătoare.

Pentru un plus de ”savoare”, puteți pune și câteva ghivece mici cu plante aromatice – busuioc, mentă, lămâiță, oregano – pe lângă faptul că va mirosi splendid colțul vostru verde, veți avea la îndemână toate condimentele proaspete pentru mâncare.

Mai aveți nevoie de o băncuță decorată cu perne vesele cu mesaje optimiste, un fotoliu comod unde puteți să vă savurați cafeaua sau ceaiul în liniște, un balansoar unde puteți citi liniștiți o carte.

colt verde 1

Avantajul acestui colț verde de pe teresa ta, este că te poți bucura de el la orice oră și indiferent de vremea de afară. Seara e minunat să savurezi cina și paharul cu vin pe terasă, în weekend nimic nu e mai minunat decât să-ți bei cafeaua în liniște, în colțul tău verde, amenajat cu drag care cuprinde toate florile tale preferate!

Foto, Foto, Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.