Cum să gătim rapid și eficient?

Cea mai mare pasiune a mea este gătitul

Indiferent cât sunt de obosită sau de copleșită de probleme, mereu uit de toate când intru în bucătărie și mă apuc de preparat un desert. În noua mea bucătărie, am avut grijă să îmi amenajez spațiul cât mai bine. Să am la îndemână toate ustensilele necesare. Am ales cu grijă electrocasnicele menite să mă ajute și să-mi facă treaba mai ușoară.

Zilele trecute, am făcut o spumă de căpșuni, adică am pus în bolul mixerului albușurile, zahărul și căpșunii zdrobiți. În mai puțin de 5 minute, am avut un bol plin de spumă roz, tare, delicioasă. Dacă ar fi trebuit să folosesc telul pentru a bate spuma, ar fi durat mai bine de o jumătate de oră.

Mă bucur de fiecare dată de tehnologia care îmi face viața mai ușoară

Tehnologia mă ajută să termin mult mai repede treaba. Sunt extrem de recunoscătoare că astfel reușesc să fac mai multe lucruri într-un timp scurt. În ultimul timp, am redescoperit legumele și fructele și încerc să le prepar în moduri diferite pentru a fi gustate și a varia meniul.

De la pireuri de legume la sucuri, de la smoothie-uri la supe reci, poți prepara totul cu minim de efort, timp redus, maxim de vitamine.

Ce recomand atunci când vine vorba de electrocasnice – adevărate ajutoare în bucătărie care sunt prezentate atât de frumos aici

Atât pentru gospodinele pricepute, cât și pentru cele începătoare? Iată mai jos o scurtă listă:

  • fiecare gospodină trebuie să aibă în bucătărie un mixer universal de sine stătător – care stă singur pe blat – este ideal pentru bătut spumă, aluaturi de prăjituri, omogenizat crema de brânză, frământat aluaturi tari sau pâine. Cât timp mixerul își face treaba, gospodina are timp pentru a pregăti altceva. E ideal să poți face mai multe lucruri deodată;
  • un blender cu cuțit puternic – destul de puțină lume îl cumpără pentru că nu îi cunoaște adevărata valoare. Eu de când l-am cumpărat pe acesta îl folosesc zi de zi. Și vă spun acum la ce anume – pentru supa rece, pentru supa crema, pentru pireuri de legume, pentru smoothie, pentru zdrobit gheața pentru cocktail, pentru tocat biscuiții pentru prăjituri. De când cu noul blender, supele sunt mai bine, biscuiții mai fin mărunțiți, se spală ușor.
  • un grill multi-funcțional – cel în care poți pregăti atât sandviciuri calde, cât și legume și carne la grill, dar și waffe.

Am încercat mereu să aleg electrocasnicele cu grijă

Fiecare în parte trebuie să aibă cât mai multe funcții pentru că mie îmi place să le țin pe blat. Nu mi-am dorit să încarc blatul cu multe aparate. Așa că le prefer pe cele care știu să facă mai multe într-un timp scurt pentru ca timpul de preparare să fie înjumătățit!

Ce fel de electrocasnice aveți în bucătărie? Fără de care nu ați mai putea găti acum, după ce v-ați învățat cu el?

Eu m-aș atașat foarte mult de blender, e aparatul care m-a învățat că legumele și fructele pot rămâne gustoase după procesare, colorate și aromate! Mă ajută mult să am un stil de viață sănătos!

Foto

9 thoughts on “Cum să gătim rapid și eficient?”

  1. Mie imi place sa gatesc, dar numai din Paste in Craciun. Drept urmare mi-am desfiintat bucataria, fiindca fetele mele au vrut fiecare camera ei. Bucataria o am acum intr-un fel de debara.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.