Motivație pentru Noul An

Începem Noul An cu bine

Cu toții avem nevoie de motivație pentru a începe cu bine Noul An. Perioada sărbătorilor de iarnă poate fi deprimantă. Cheltuielile prea mari, vremea posomorâtă, lipsa unui partener. Tindem să vedem ce ne lipsește. Nu ar fi mai bine să vedem ce avem bun și frumos în viața noastră și să găsim avantajele?

Nu te uita în grădina vecinului. Astfel nu ai timp să vezi iarba verde din grădina ta. Exact așa e și în viață. Ne dorim ce au alții, le invidiem viețile și nu mai suntem capabili să vedem frumusețea vieții noastre. Iată provocarea din Noul An!

Motivație pentru Noul An

Sunt adesea întrebată despre viața mea perfectă. Încerc să le explic că nimic nu e perfect. Ține de noi să vedem partea frumoasă. Am și eu momentele mele, și bune, și grele. Pe cât posibil, celor grele nu le aloc mai mult timp și energie decât trebuie. Nu mă las copleșită. Cer ajutor, discut cu o prietenă, îmi caut puterea de a rezolva problema sau de a accepta. Iar de cele bune mă bucur la maxim și sunt sursa mea de energie.

✧ Schimbarea mentalității

Ce va zice lumea? Iată întrebarea care distruge visuri, vieți, destine. Această mentalitate învechită. Durează să ne schimbăm mentalitatea, dar este scăparea noastră. Important este să ne axăm pe noi, pe ce avem de făcut și pe ce ne dorim.

✧ Schimbarea priorităților

Lumea vine și ne zice. E timpul pentru căsătorie, pentru copil, am doilea copil. Cariera e până la 25 ani, apoi e bine să te mulțumești cu jobul avut. Puțini sunt cei care te vor încuraja să faci ceea ce simți. Nu mulți nu vor fi cei care te vor lăsa să-ți faci tu lista de priorități. Nu există un ideal. Îți poți întemeia o familie și la 20, și la 30, și la 40 de ani. Poți lupta și munci pentru cariera ta când simți că trebuie. Jobul poate fi schimbat și la 20 și la 40 de ani. Tu știi cel mai bine care îți sunt prioritățile. Luptă pentru ele!

motivație

✧ Dezvoltarea unor hobby-uri

Ne afundăm în muncă. Facem totul mecanic. Viața este doar o monotonie respectată cu strictețe. De plăcere sau de musai. Ne trezim într-un punct frustrați, neîmpliniți. La job, nu putem renunța pentru că e o sursă de venit. Dar a avea niște hobby-uri care te relaxează, poate ajuta mai mult decât crezi.

Cu toții avem abilități. Ele pot fi descoperite încercând diverse activități. Înscrie-te la cursuri diverse. Încearcă mai multe activități. Vezi ce te atrage cel mai mult și exersează.

✧ Timp pentru pasiuni

Ai descoperit că anumite activități te relaxează? Alocă timp pentru ele. Citit, pictat, proiecte hand made, dans. Orice ar fi, dacă te ajută să te deconectezi și să fii plin de energie, merită alocat timp. Ești obosit și fără inspirație? Prin practicarea unor pasiuni, poți găsi motivația de a merge mai departe.

✧ Timp pentru socializare

Timpul este limitat și încercăm să ne împărțim între job, familie și propria persoană. Însă avem nevoie să socializăm. O seară de jocuri și povești cu prietenii. Cina în oraș sau micul dejun în weekend savurat cu prietenii. Anturajul poate fi o adevărată motivație și sursă de energie pozitivă. Nu îi neglija. Timpul pentru socializare este mai important decât ai putea crede.

✧ Lectură motivațională

Tindem să spunem că nu avem nevoie să citim cărți motivaționale. Știm ce scrie în toate. Dar dacă știm de ce nu aplicăm? Ideal ar fi să citim zilnic câteva pagini dintr-o astfel de carte, citate motivaționale. Ne dau o stare de bine, ne ajută să gândim tot mai optimist. Nu le știm pe toate chiar dacă tindem să afirmăm acest lucru. Când avem nevoie de motivație, e bine să apelăm la toate sursele.

Găsește motivație să mergi mai departe, să faci ceea ce îți place. Alocă timp pentru a fi sursă de inspirație și sprijin pentru cei din jur.

Foto

8 thoughts on “Motivație pentru Noul An”

 1. Eu încep noul an cu o sesiune pe cinste! 🙂 Nu mai sunt așa de speriata ca anul trecut, dar, la fel, timpul e scurt, sarcinile și îndatoririle numeroare.

  Reply
 2. personal, imi aloc mereu timp pentru mine. eu sunt importanta, iar daca sanatatea mea mintala are de suferit, e clar ca nu e in regula. anul asta imi propun sa ma reorientez profesional un pic, macar cu un curs

  Reply
 3. Foarte pertinente ideile și recomandările tale pentru motivație.
  Mi-am propus ca în anul acesta să acor mai mult timp și importanță lucrurilor care îmi aduc bucuria și mulțumirea sufletească , cu alte cuvinte mie și celor de lângă mine.

  Reply
 4. Dorința uneori vine și pleacă, iar acest lucru se întâmplă este normal. Acum, ceea ce nu ar trebui să lipsească niciodată sunt motivele pentru a merge mai departe în viață, în ciuda dificultăților, în ciuda fricilor. Abia atunci vom scrie povești grozave simțindu-ne protagoniști. Ceea ce astăzi pare un uragan în viața ta, mâine vei înțelege că a fost doar vântul, deschizându-ți o nouă cale.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.