Flirtul, primul capitol al seducţiei

Flirtul, primul capitol al seducţieiO privire furişă, un zâmbet complice sau câteva vorbe cu subînţeles – întâiul pas spre fericirea în doi poate fi foarte simplu.

Prima impresie contează. Iar un flirt aparent banal poate fi preludiul unei iubiri pe viaţă. Totul începe cu priviri timide, apoi din ce în ce mai îndrăzneţe. Cu un zâmbet mai altfel. Şi cu vorbe care au o singură menire: să arate că celălalt îţi place şi că te interesează.

Este greu de crezut că există şi persoane cărora nu le place flirtul. Pentru că un compliment sau un schimb de priviri poate transforma călătoria cu troleibuzul, cumpărăturile la supermarket sau o petrecere plictisitoare într-un eveniment palpitant. Un flirt inofensiv te binedispune, îţi dă încredere în tine şi aduce puţină senzualitate în cenuşiul cotidian.

În plus, la flirt se pricepe oricine. Mai ales femeile. Din păcate, multe nu au curajul să încerce. Decât dacă tocmai le trece prin minte o replică genială şi absolut originală. Adică niciodată. Pentru că cine stă prea mult pe gânduri ratează momentul potrivit. Până se dezmeticeşte, bărbatul şi-a pierdut interesul sau a părăsit localul.

Curs practic de flirt

Flirtul este un ritual. El respectă întotdeauna anumite reguli – indiferent de deosebirile dintre cuplurile implicate. La început, e bine să găseşti un canal de comunicare cu persoana care te interesează. Cea mai sigură cale este dialogul din priviri. Mai întâi, ea şi el se privesc în ochi. Mesajul implicit: „Îmi placi.” Nu trebuie să îl priveşti însă mai mult de 2-3 secunde. Altminteri rişti să se simtă agresat. Dacă chimia funcţionează, vei căpăta o expresie zâmbitoare. Iar când partenerul răspunde cu acelaşi zâmbet, se poate trece la abordarea verbală. Ceea ce nu e uşor, mai ale dacă eşti femeie. Statistica este însă de partea sexului slab: 20% dintre bărbaţi se bucură dacă sunt”agăţaţi” de o femeie. 60% reacţionează, la început, destul de reţinut. Dar devin mai dezgheţaţi după numai câteva minute. Doar 20% nu agreează femeile care fac primul pas, fiindcă preferă să aibă ei iniţiativa. Per ansamblu, cifrele sunt încurajatoare, nu-i aşa? Vremurile când fetele şedeau cuminţi la masă şi aşteptau să fie curtate par să fie de domeniul trecutului.

În concluzie: Nu te teme de flirt! Iar dacă îţi dă cu flit, nu te învinui pe tine! Poate că tocmai l-a certat şeful. Sau e purşi simplu prost dispus. Sau e proaspăt îndrăgostit şi nu maia re ochi pentru alte femei drăguţe.

Subiecte pentru a începe o conversaţie găseşti la discreţie: cocteilurile sau atmosfera într-un bar/club! La muzeu – exponatele, la teatru – piesa sau jocul actorilor. Iar după introducere poţi aborda şi teme ceva mai personale: job-ul, hobby-urile sau prietenii. Există, fireşte, locuri care oferă un cadru mai bun pentru flirt decât altele. Ideale sunt barurile sau cluburile.

Principalul avantaj al flirtului este că el poate însemna începutul unei poveşti de dragoste, dar nu este obligatoriu să fie aşa. De multe ori, totul se opreşte la stadiul zâmbetelor sau al unei conversaţii amuzante. Şi e foarte bine aşa. Fiindcă flirtul este un amuzament în sine. Şi, în plus, poate fi un excelent antrenament care te pregăteşte pentru întâlnirea cu persoana potrivită.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.