Fiica negustorului de mătase de Dinah Jefferies recomandare lectură

17

Fiica negustorului de mătase de Dinah Jefferies – un roman bun

Fiica negustorului de mătase de Dinah Jefferies mi-a acaparat atenția de la primele pagini. Mai citisem o carte de Dinah Jefferies. Știam la ce stil de poveste și de scris să mă aștept. Povestea este frumos scrisă și te face să întorci fiecare pagină cu pasiune.

Deși nu este o poveste în ritm alert, te ține în priză. Nu te poți dezlipi de ea. Îți dorești să vezi următoarea pagină ce îți mai dezvăluie. Cartea se poate comand de pe site-ul Târgul cărții. Profită de reducere, chiar are un preț bun.

Fiica negustorului de mătase de Dinah Jefferies – dragoste și aventuri

Titlul te face curios, la fel ca și coperta. Însă subtitlul, O alegere imposibilă: iubitul sau familia? reușește să te intrige. Nu poți cere nimănui să aleagă între familie și iubit. Sau poți? Alegerea trebuie să fie foarte grea! Poate că nu?

Nicole și Sylvie sunt surori și provin dintr-o familie mixtă.

Tatăl francez și mama vietnameză. Povestea se întâmplă în anul 1952, în Indochina. Nicole este partea vietnameză a familiei. Sylvie devine tot mai franțuzoaică pe zi ce trece.

Nicole este mai mică și mereu înspăimântată de sora mai mare. Și-ar dori o legătură mai strânsă cu Sylvie, cu tatăl ei. Are nevoie de ei dacă mama nu e. Însă există un zid între ei, care nu poate fi trecut. Va afla detaliile mai târziu, când va trebui să ia o decizie.

Când începe războiul, tatăl predă frâiele afacerii, fiicei mai mari. Nicole primește un magazin de mătase din Hanoi. Fostul magazin al mamei ei. Împărțeala nu i se pare deloc corectă, dar nu poate face nimic. Tatăl a decis, ea trebuie să se supună. Iar din partea surorii, nu primește înțelegere sau sprijin.

Fiica negustorului de mătase de Dinah Jefferies

Război și dragoste

Începutul unui război este tot mai evident. Nicole va descoperi cruzimea și faptele francezilor prin intermediul lui Tràn. Deși îi vine greu să creadă ochilor, ea trebuie să accepte. Ochii minții i se deschid și înțelege ce are de făcut pe mai departe.

Un conflict dintre ea și Sylvie împreună cu tatăl ei, decizia îi e tot mai clară. Simte că trebuie să facă ceva pentru poporul ei, poporul vietnamez. Se simte mai aproape de ei. Și tot mai departe de familia ei franțuzească. Deși o doare, trebuie să aleagă. Doar speră ca alegerea ei, să fie cea bună!

O poveste plină de secrete și aventuri. La unele pasaje, vei avea lacrimi în ochi. Și tot vei continua să citești! Ești curios ce decizie a luat? Crezi că a fost decizia bună?

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

17 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    Pe-asta n-am citit-o. Am bifat doar Sotia plantatorului de ceai care mi-a placut foarte mult, si acum tocma ti-am luat-o inainte si mi-am comandat de la Libmag Inainte de ploi. Sper sa nu ma dezamageasca Dinah Jefferies.

  2. Sunt sigura ca eroina va lua alegerea potrivita in final, cea care o va face fericita pe ea. Anul urmator incerc sa imi diversific lista de lecturi, iar aceasta carte este potrivita pentru ca in general nu ma axez pe acest gen.

  3. Intotdeauna am fost atrasa de culturile exotice, ca sa spun asa. Deci Fiica negustorului de mătase de Dinah Jefferies precis ar fi o carte pe care as gusta-o din plin.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
animal de companie
Ce înseamnă să ai grijă de un animal de companie?

Animalul de companie implică responsabilitate și atenție Un animal de companie nu ar trebui să ne lipsească. Fie că vorbim...

Close