De ce ai nevoie de un aparat de aer condiționat?

10

Aparat de aer condiționat – o necesitate

Aparatul de aer condiționat ne poate face să trecem cu bine peste zilele călduroase. Unii îl consideră încă un moft. Eu cred că devine o necesitate. Prin anii 1900, singurul mod de a avea răcoare în casă, era să dechidem ferestrele. Tehnologia nu s-a lăsat  și 1902 a inventat aparatul de aer condiționat. Din păcate, doar prin anii 1920 a fost folosit în scop casnic. Din acel moment, confortul în locuințe s-a schimbat pentru totdeauna. Curând, firmele specializate în încălzire, ventilație și aer condiționat, au început să instaleze sisteme de răcorire la cerere.

Încă nu ai un aparat de aer condiționat în locuința ta? Sau aparatul tău e prea vechi și ineficient? Consumă atât de mult încât merită să achiziționezi unul nou? Sistemele mai vechi de 12 ani, sunt învechite și trebuie înlocuite cu variante mai performante. Există câteva motive pentru care merită optezi pentru un aparat de aer condiționat. Haide să le analizăm.

Beneficii pentru a instala un aparat de aer condiționat

  • Îmbunătățirea mediului de viață

Aerul condiționat a permis oamenilor să locuiască în orice zonă. Chiar și în zonele foarte călduroase, cu umezeală ridicată. Ei au putut alege să stea unde doresc fără să mai fie influențați de climă. Știind că acasă vor avea temperatura potrivită pentru a se simți confortabil.

  • Beneficii pentru sănătate

Aerul fierbinte, plin de praf poate cauza multiple probleme respiratorii, chiar și alergii. Poate provoca probleme ale sinusurilor. Persoanele care suferă de astfel de afecțiuni simt un disconfort mărit în zilele extrem de călduroase. Temperaturile ridicate pot provocate probleme persoanelor care au probleme cu inima și tensiunea. Pentru astfel de persoane, aerul rece furnizat de aparatul de aer condiționat este vital. Filtrele din aparat blochează alergenii, praful să se răspândească în casă.

Reduce umiditatea

Umiditatea reprezintă cantitatea de apă din aer. Ea poate cauza disconfort când temperaturile sunt ridicate. Umiditatea excesivă poate cauza transpirație abundentă. Pentru că aerul este supraîncărcat, transpirația nu se mai evaporă. Evaporarea este mecanismul din corp care ajută la menținerea echilibrului termic. Aparatul de aer condiționat înlătura apa din aer și o elimină afară din încăpere. Aerul din încăpere va fi rece, uscat.

  • Te simți confortabil

Oboseala și iritabilitatea sunt cauzate de perioade lungi excesiv de călduroase sau reci. Aceste schimbări de temperatură aduc dureri de cap, răceli, afecțiuni iritante. Căldura sau frigul în exces determină corpul să consume energie pentru a menține temperatura internă. Fără un aparat de aer condiționat care să gestioneze aerul și umiditatea, corpul consumă mai multă energie. Dacă transpiri excesiv, trebuie să ai grijă să nu te deshidratezi.

Tu ai optat pentru un aparat de aer condiționat pentru a avea confort în locuința ta? 

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

10 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    racorirea si reducerea umiditatii din aer sunt principalele beneficii care m-au convins sa investesc intr-un aparat de aer conditionat. fara el, verile ar fi insuportabile, mai ales in mansarda unde stau eu…

  2. Daa, mi-am luat si eu un aparat de aer conditionat anul trecut dupa ce veri la rand am indurat caldura excesiva. Eu stau la etajul 4 si vara e ca in sauna la mine in casa. De cand cu aparatul de aer conditionat zici ca m-am mutat la etajul 1 atat de bine e.

  3. Eu am deja unul si chiar nu cred ca m-as putea lipsi de el. Este drept ca il folosesc doar vara si, chiar si atunci, doar pentru cateva zile. Si imi este util si ma relaxeaza maxim putina racoare intr-o zi torida

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cumpărături alimentare online
Avantajele de a face cumpărături alimentare online

Cumpărături alimentare online - de mare ajutor Încep să prefer tot mai mult să fac cumpărături alimentare online. Îmi fac...

Close