Festivalul Silvoiței ediția a II-a La Vultureni județul Cluj

13

Festivalul Silvoiței ediția a II-a – festival de toamnă

Festivalul Silvoiței a avut loc în acest weekend, în comuna Vultureni, județul Cluj. Acest festival este la a doua ediție. Îmi pare rău că la prima nu am participat. Dar de acum înainte sigur nu vom mai rata acest festival.

Aceste evenimente de toamnă sunt minunate. Zilele sunt calde, dar soarele nu arde și ne putem bucura de activități în aer liber. Încă ne putem bucura de natură, de aer curat, relativ aproape de oraș.

Ce este silvoița?

Trebuie să explic acest termen pentru că multă lume m-a întrebat. Silvoița este magiunul de prune curat. Este acel gem de prune care se fierbe afară, la foc mic, până la 12 ore, într-un ceaun. Se amestecă continuu și se lasă la fiert până se îngroașă bine.
Nu se adaugă zahăr, miere, arome. NIMIC! Doar prune fierte timp îndelungat! Silvoița va fi mai dulce sau mai acrișoară în funcție de cât de dulci au fost prunele în acel an.

La Vultureni și Colina Farms – Festivalul Silvoiței

Acest eveniment a reunit numai producători locali de silvoiță, miere, mezeluri și lactate. Am putut participa la fiertul silvoiței. Am avut posibilitatea de a gusta de la fiecare producător. Unii mai pricepuți au servit felii de pâine cu smântână și silvoiță. De încercat!

Silvoița a fost servită cu papanași sau plăcinte. Cei mai flămânzi s-au putut delecta cu balmoș, cârnați, caș, sarmale de post, zacuscă.

Un borcan de 1 kg de silvoiță costa 50 lei. Însă am găsit și ofertă – 3 borcane de 250 grame la 60 de lei. Prețurile au fost pentru toate buzunarele.

Pentru copii, s-au organizat multe activități pentru a-i ține ocupați întreaga zi. De la zonă de mișcare, fotbal, ping-pong, baschet, până la plimbări cu căluții sau cu căruța.

Un eveniment privat – foarte bine organizat

Am fost încântată de organizarea foarte bună. O parcare spațioasă a fost amenajată. Evenimentul s-a ținut la 25 de km de oraș. Majoritatea au venit cu mașina. Dar a fost loc suficient pentru toată lumea.

Prețul unui bilet pentru un adult a fost de 35 de lei și pentru copil de 15 lei. Pentru că unii s-au plâns de prețul ridicat, aș dori să explic. Acesta este un eveniment privat, organizat din fonduri proprii. Orice eveniment implică multe cheltuieli pe care organizatorii nu le pot suporta singuri. Ar trebui să apreciem eforturile lor. Trebuie să învățăm să-i prețuim pe cei care se implică în organizarea unor evenimente de această amploare. Prețurile la mâncare, diverse suveniruri, silvoiță, au fost mai mult decât decente.

M-am bucurat să văd că sunt evenimente private atât de bine organizate. O zi întreagă acolo nu ai avut cum să te plictisești. Am stat în povești cu diverși producători. E fascinant câte lucruri interesante poți afla de la ei.

Felicitări La Vultureni și Colina Farms! A fost un eveniment pe cinste! Mi-aș dori să organizați mai multe astfel de festivaluri! 

Festivalul Silvoiței

Festivalul Silvoiței

Festivalul Silvoiței

Festivalul Silvoiței

Festivalul Silvoiței

Festivalul Silvoiței

Festivalul Silvoiței

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

  1. Ce de bunatati pe acolo, mi-ai facut pofta! Si ma bucur tare mult ca te-ai simtit bine la eveniment. As vrea sa apara mai des si prin Bucuresti astfel de festivaluri ^_^

  2. Acum am inteles mai bine cum sta treaba cu silvoita. 🙀😁 Imi place gustul de prune fierte indelungat… Ce fain sa fie un festival dedicat silvoitei!!

  3. Cristina Dragomir on

    nici eu nu stiam ca silvoita este magiun de prune. Am mai invatat ceva, dar nu am inteles altceva, daca un kg este la 50 de lei, atunci de ce 3 bocane de 250 grame la 60 de lei este oferta? 😀

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Durere de Zeruya Shalev
Durere de Zeruya Shalev recomandare de carte

Durere de Zeruya Shalev - o lectură tulburătoare Durere de Zeruya Shalev este o carte pe care o aveam în...

Close